ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα σε «Οίνων… γεύσεις»

αφιέρωμα-σε-οίνων-γεύσεις-594348

Συνεχίζονται και τη νέα χρονιά οι δράσεις του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο πλαίσιο του θεματικού έτους: «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων».

Λόγω του πλήθους των προτάσεων για δράσεις και εκδηλώσεις, που δε στάθηκε δυνατό να ολοκληρωθούν τον προηγούμενο χρόνο, συνεχίζεται και για το 2017 με εξαιρετικές δράσεις και εκδηλώσεις, σε συνεργασία με πολλούς φορείς από την περιοχή μας, αλλά και εκτός Μαγνησίας.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 7.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» Βόλου, ο οινοποιός Αντώνης Αργυρός από τη Σαντορίνη, θα παρουσιάσει τα προϊόντα του παγκοσμίως γνωστού αμπελώνα της Σαντορίνης, και θα προβάλει ανέκδοτες φωτογραφίες από την οινική πορεία του νησιού από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα. «Ο αμπελώνας της Σαντορίνης και τα προϊόντα του στην πορεία του χρόνου», είναι το θέμα της παρέμβασής του. Επίσης θα κάνει σύνδεση των καλλιεργούμενων ποικιλιών αμπέλου της περιοχής νότιου Πηλίου με τις ποικιλίες της Σαντορίνης.

Και αυτή η δραστηριότητα της «Μαγνήτων Κιβωτού», έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και στοχεύει να αναδείξει τα οινικά προϊόντα της περιοχής του νότιου Πηλίου, τις ιδιαιτερότητες της καλλιέργειας του αμπελώνα και τις προοπτικές των παραγόμενων κρασιών.

Ο Λάζαρος Καριπίδης από το «Κτήμα Μηλέα», ο Νίκος Ρακής από τους «Αμπελώνες Ρακή» και ο οινολόγος Ανδρέας Πατιστής, η νέα γενιά από του «Βιολογικούς αμπελώνες, οινοποιείο οικογένειας Πατιστή» θα αναφερθούν στις εμπειρίες τους και θα αναλύσουν στο κοινό τις ποικιλίες και την ποιότητα των προϊόντων του.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός», το αμέσως προσεχές διάστημα, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση και για την περιοχή της Νέας Αγχιάλου και Αλμυρού, όπου δραστηριοποιούνται ανάλογες επιχειρήσεις, ενώ καταληκτική θα είναι η παρέμβαση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, προέδρου του φορέα.

Εξαιρετική σημασία έχουν και δύο γεγονότα που θα λάβουν χώρα στη διάρκεια της εκδήλωσης, που δεν είναι και τόσο συνηθισμένα στην περιοχή μας.

Ο οινοποιός Αντώνης Αργυρός, θα μυήσει τους παρευρισκόμενους σε μια κεντρική γευστική δοκιμή του ασύρτικου κρασιού Σαντορίνης, της ετικέτας «Άγιος Αύγουστος».

Επιπλέον, θα απονεμηθεί το «Βραβείο του κοινού», αποτέλεσμα από την τυφλή επιλογή του κρασιού μεταξύ των καταναλωτών. Το βραβείο, που θα απονεμηθεί σε δύο τυχερούς, αντιπροσωπεύει τρεις φιάλες κρασιού επιλογής, με υπογραφή του παραγωγού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου