ΕΞΟΔΟΣ

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

γιορτάζουμε-τα-χριστούγεννα-στο-συνε-628605

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), γιορτάζει τα Χριστούγεννα και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου (ώρα 19:00), ο κύκλος αφήγησης λαϊκών παραμυθιών, που διοργανώνει το ΠΙΟΠ, συνεχίζεται με τη χριστουγεννιάτικη παράσταση «Οι καλικάντζαροι στο μύλο». Η αφηγήτρια Ανθή Θάνου, με τη βοήθεια του Αλέξανδρου Μακρή στην κιθάρα και το τραγούδι, θα αφηγηθεί παραμύθια για το δωδεκαήμερο, που οι καλικάντζαροι παρατούν τα πριόνια και τα τσεκούρια τους, ανεβαίνουν στη γη και πειράζουν τους ανθρώπους. Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα αφήγησης αντλείται από τις παραδόσεις τα ήθη και έθιμα του λαού μας και διανθίζεται με κάλαντα και ευχές από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν κάλαντα από τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ικαρία, ευχές από την Αγιάσο της Μυτιλήνης, αλλά και πειράγματα από τα Βράσταμα Χαλκιδικής.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία για όλη την οικογένεια του Γιούα Βουολιγόκι «Μια ιστορία για τον Αϊ-Βασίλη» (2007, 80΄). Η ταινίααναφέρεται στην παιδική ηλικία του Άγιου Βασίλη και έχει σημειώσει ρεκόρ εισιτηρίων στη χώρα της, τη Φινλανδία.

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Λαπωνία, ο νεαρός Νικόλας χάνει σε ατύχημα την οικογένειά του. Οι χωριανοί αποφασίζουν να φροντίσουντο ορφανό παιδί εκ περιτροπής: κάθε οικογένεια τον κρατά για έναν χρόνο και την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Νικόλας αλλάζει σπίτι. Ο μικρός για να δείξει την ευγνωμοσύνη του, φτιάχνει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας, ως αποχαιρετιστήρια δώρα. Με τα χρόνια, σχεδόν κάθε σπίτι βρίσκει δώρα στο κατώφλι το πρωί των Χριστουγέννων. Η ταινία είναι υποτιτλισμένη στα ελληνικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε: Κυριαζή Ναντίνα τηλ. 2310 385662 (έως Πέμπτη 15/12/16 και ώρα 16:00), e-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου