ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτές με άρωμα πολιτισμού στο Βόλο

γιορτές-με-άρωμα-πολιτισμού-στο-βόλο-628741

Εγκαινιάζεται, σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 19:00, στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, η εορταστική έκθεση των μαθητών της Α/θμιας Εκπαίδευσης «Τα Ουράνια της Αγάπης Δώρα, Μηνύματα στη Γη Ελπιδοφόρα» που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας. Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 13 Ιανουαρίου. Το ωράριο επισκέψεων είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00-21:00, ενώ μετά από συνεννόηση υπάρχει δυνατότητα για ομαδικές επισκέψεις σχολείων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Διεύθυνση: Μανδηλαρά και Σταδίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2421091150 και 6977988833, Έλενα Νικηφόρου.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο, διοργανώνεται η εορταστική εκδήλωση «Shall we Dance? Γιορτές με τέχνη και Χορό». Περιλαμβάνει τα εγκαίνια της ομαδικής εορταστικής έκθεσης «ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗ 7», που διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών της πόλης. Παράλληλα θα παρουσιαστεί χορευτικό δρώμενο στο οποίο μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού και συγκεκριμένα το σύνολο «all ladies formation», της τάξης της Διευθύντριας της σχολής Χορού Άντζελας Καλαντζή, θα παρουσιάσουν μια χορογραφία βιεννέζικου βαλς και μια χορογραφία tango. Στη συνέχεια ομάδα φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παρουσιάσουν χορευτικό δρώμενο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-13:00 και 18:00-21:00 & Σάββατο 10:00-13:00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 3.Τηλέφωνο επικοινωνίας 2421031701

Την ίδια μέρα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, παρουσιάζεται στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον (Κουμουνδούρου με Ιάσονος) η νέα παραγωγή της Kenneth Branagh Theatre Company, το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους). Στο ρόλο της Ιουλιέτας η Lily James, γνωστή ως Λαίδη Ρόουζ από την τηλεοπτική σειρά «Downton Abbey». Tον Ρωμαίο ενσαρκώνει ο Richard Madden , γνωστός ως Ρομπ Σταρκ από την τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones». Η σκηνοθεσία είναι των Rob Ashford και Kenneth Branagh. Η προβολή θα γίνει στις 21:15. Πληροφορίες για την παράσταση και προπώληση εισιτηρίων στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος». Διεύθυνση: Τοπάλη 14. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-33692.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 18:00, στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον (Κουμουνδούρου με Ιάσονος), θα παρουσιαστεί η παιδική μουσική παράσταση «Όταν ο γρίφος θα λυθεί, ξανά τραγούδι θα ακουστεί». Η μουσικός – ερμηνεύτρια Έρρικα Πατρικίου, ο συνθέτης – πιανίστας Ηλίας Χατζόγλου και η νηπιαγωγός – θεατροπαιδαγωγός Ευθυμία Γάτου, δημιούργησαν αυτή τη μουσική παράσταση, για τα παιδιά που ονειρεύονται και για τους μεγάλους. Οι θεατές προαιρετικά μπορούν αντί εισιτηρίου να ενισχύσουν ευαγή ιδρύματα: Ορφανοτροφείο Βόλου, «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η ΠΙΣΤΗ» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «Κουζίνα Αλληλεγγύης»).

Την ίδια μέρα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 21:00, στο πλαίσιο της έκθεσης «Shall we Dance? Γιορτές με τέχνη και Χορό» διοργανώνεται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο μία βραδιά χορού με τη συμμετοχή των Σχολών Χορού Chorus Line, Dance Academy, Dance Studio και το καλλιτεχνικό ζευγάρι Αντώνης Στάμος και Νικολέτα Δεφαράνα. Πρόκειται για μία εορταστική βραδιά ballroom Χορών με χορούς βαλς, τάγκο και Foxtrot. Στο δεύτερο μέρος της εορταστικής βραδιάς θα ακολουθήσει πάρτι. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 3. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2421031701.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 12:30 οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στην Πλατεία Αγίου Νικολάου «Μελωδίες Γιορτινές» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου. Θα ακουστούν υπέροχες, κλασσικές, χριστουγεννιάτικες μελωδίες αλλά και γνωστά κομμάτια κλασσικής μουσικής.

Την ίδια μέρα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 21:15 στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής (Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου) παρουσιάζεται η πρωτότυπη μουσική παράσταση “Ω, STRINGLE bells!!!” από το vocal group «Stringless».

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 12:30 στην πλατεία Αγίου Νικολάου οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πρόγραμμα με τζαζ χριστουγεννιάτικες μελωδίες και διασκευές από την «Big Band» του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, με μαέστρο τον Βασίλη Νίκου.

Την ίδια μέρα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 7 το απόγευμα και μέχρι τις 9 το βράδυ, μία πρωτότυπη μουσική σκηνή θα «ταξιδεύει» και θα γεμίζει μελωδίες γιορτινές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο μουσικό αυτό ταξίδι θα μας συνοδέψει με ένα εορταστικό πρόγραμμα το ροκ γκρουπ «Harvey & Duncan»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου