ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραστάσεις στο Μουσείο Τσαλαπάτα

παραστάσεις-στο-μουσείο-τσαλαπάτα-46857

Συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το Εθνικό Θέατρο εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζοντας την επιτυχημένη παράσταση «», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπιμπή, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο. Οι παραστάσεις θα δοθούν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πολυχώρου.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου (10:30), για σχολικές ομάδες Γυμνασίου – Λυκείου (κατόπιν συνεννοήσεως). Μετά το τέλος της παράστασης, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι εισαγωγής στην τέχνη του θεάτρου. Μέσω της ευφάνταστης διαδικασίας του θεατρικού παιχνιδιού, στόχος του εργαστηρίου είναι να λειτουργήσει ως έναυσμα, για τους νεαρούς θεατές, προκειμένου να θέσουν καίρια ερωτήματα σε σχέση με τον εαυτό τους, τον Αλλο αλλά και τη θέση τους στον κόσμο.

Το Σάββατο 16 Απριλίου (20:30), για το κοινό.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα, η παράσταση, που αναδείχθηκε από τον περσινό θεσμό της «Ανοιχτής Πλατφόρμας», στοχεύει να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και να ανιχνεύσει τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή.

Επτά ηθοποιοί και ένας επί σκηνής μουσικός ζωντανεύουν τρεις από τις ανθρώπινες ιστορίες εγχώριου και ξένου φασισμού που περιγράφει ο Λουντέμης, άλλοτε σκύβοντας δημιουργικά στη μπρεχτική παράδοση και στο αφηγηματικό θέατρο, και άλλοτε υπηρετώντας με πάθος ένα αυθόρμητο σωματικό θέατρο, εκφραστικό και έντονα συγκινησιακό.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή Κωνσταντίνου Μπιμπή – Sui Generis, σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπιμπή, σκηνικά – κοστούμια Ελλης Λιδωρικιώτη, μουσική Κώστα Γάκη, σχεδιασμό φωτισμού από το Νίκο Βλασσόπουλο, μουσική και ηχητικά περιβάλλοντα από το Στέφανο Τορτόπογλου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ιρις Κανδρή, Βοηθός Σκηνογράφου – ενδυματολόγου η Δώρα Βεστάρχη, μουσικός επί σκηνής ο Στέφανος Τορτόπογλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγάπη Ηλιάδου, Αντωνία Καζάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Φώτης Λαζάρου, Εκτορας Λιάτσος, Κυριακή Μακέδου, Βίκτωρας Πέτσας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα, στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης).

Το ΠΙΟΠ ευχαριστεί την «Ιωλκός Αναπτυξιακή Ψυχαγωγική Α.Ε.» για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου