ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραστάσεις της Πειραματικής

παραστάσεις-της-πειραματικής-212961

«Συναλλαγή» κάτω από τα φώτα της ράμπας για τους φίλους του θεάτρου

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Συναλλαγή». Η παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά και παίζεται στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας) κάθε Σάββατο στις 9.00 μ.μ και Κυριακή στις 8.00 μ.μ.

Ανθρωποι της διπλανής πόρτας ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια του θεατή, ζωντανοί πάνω στη σκηνή με τα πάθη τους, τις εμμονές τους, τις ελπίδες τους, τα όνειρά τους, αυτά που ήθελαν να κάνουν και αυτά που δεν έκαναν. Ανθρωποι καθημερινοί, εμείς.

Στο πρώτο μονόπρακτο «Η συναλλαγή», είναι μια σύγκρουση ενός άνεργου ανθρώπου με την κοινωνία, που διαδραματίζεται στη διάρκεια μιας βραδιάς, ενώ αυτός παρακολουθεί με τα κιάλια του την απέναντι γειτόνισσα και μέσα από αυτή την παρακολούθηση καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μέχρι που θα έρθει η ανατροπή.

Στο δεύτερο μονόπρακτο «Αυτός και το πανταλόνι του», είναι ένας μονόλογος, που ουσιαστικά είναι διάλογος γιατί είναι η σύγκρουση ενός αδύναμου ανθρώπου με το ανελέητο περιβάλλον του. Τελματωμένες οι ελπίδες, γελασμένα τα όνειρα, ανεκπλήρωτος ο έρωτας, μεγάλη η στέρηση, η μοναξιά, η κοινωνική καταπίεση και η εκμετάλλευση. Η συνείδησή του ασφυκτιά.. Αλλωστε, σ’ όλη του τη ζωή πάντοτε «ήθελε», μα ποτέ δεν «μπόρεσε».

Στο τρίτο μονόπρακτο «Η απαρηγόρητη χήρα», εξομολογείται τις ερωτικές απιστίες της μπροστά στη φωτογραφία του μακαρίτη άντρα της, που όμως όλες αυτές τις έκανε για το καλό του άντρα της. Για να ανέβει στη δουλειά του, για να πάρει δάνειο, για να πάρει δίπλωμα οδήγησης, για να μη μετατεθεί, για να του γράψει ο θείος του το παραθαλάσσιο του Σουνίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι συζητήσεις στο τέλος της παράστασης των θεατών και του ηθοποιού που αρχίζουν από το έργο και απλώνονται σε σημερινά κοινωνικά θέματα όπως και σε προσωπικές εμπειρίες των θεατών.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, βοηθός σκηνοθέτη Κική Παπαζήση, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα. Τους τρεις ρόλους ερμηνεύει ο Δημήτρης Πανταζής.

Ακούγονται οι φωνές της Χαρούλας Νικολάου, της Γεωργίας Κωστούλα και του Στράτου Μεγκέ.

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου και το τηλέφωνο για πληροφορίες είναι 6944388045.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου