ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λυρικό θέαμα

λυρικό-θέαμα-223386

Η όπερα «Λούλου» του Αlban Berg προβάλλεται σήμερα στο Αχίλλειο

Μετά τις εκπληκτικές παραστάσεις «Τροβατόρε», «Οθέλλος» και «Τανχόιζερ» που μάγεψαν το κοινό, η τέταρτη απευθείας μετάδοση όπερας, που έχει εξασφαλίσει για την πόλη του Βόλου η Διεύθυνση Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 19.30 στο Αχίλλειο. Πρόκειται για το αριστούργημα του Αlban Berg «Λούλου».

Ο William Kentridge επιστρέφει στη Μet με τη νέα σκηνοθεσία του μετά την πρεμιέρα της «Μύτης», που προκάλεσε αίσθηση όταν ανέβηκε το 2010. Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Berg. Η Marlis Petersen επαναλαμβάνει την περίφημη ερμηνεία της στον ομώνυμο ρόλο, με την Susan Graham ως Κόμισσα Γκέσβιτς, μια από τις πιο αφοσιωμένες θαυμάστριες της Λούλου, και τους Daniel Brenna, Paul Groves, John Reuter και Franz Grundheber μεταξύ των αντρών που έπεσαν θύματα της γοητείας της.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά, ίσως το σημαντικότερο έργο όπερας του 20ου αιώνα. Η όπερα «Λούλου» σε τρεις πράξεις αφορά στη ζωή μιας νεαρής γυναίκας που δεσπόζει σεξουαλικά και συναισθηματικά σε ένα ευρύ φάσμα πρόθυμων, θα λέγαμε θυμάτων. Η συμπεριφορά της προκαλεί την καταστροφή των συντρόφων της. Θύμα της κοινωνίας όμως είναι και η ίδια, αφού ενσαρκώνει τις πτυχές εκείνες της ανθρώπινης κατάστασης που χαρακτηρίζονται από το σύγχρονο αμοραλισμό που κυριαρχούν τα βασικά ανθρώπινα ένστικτα.

Στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα η «Λούλου», παντρεμένη με το γιατρό Goll, πηγαίνει στο ζωγράφο Walter Schwarz ο οποίος φιλοτεχνεί το πορτρέτο της και είναι ερωτευμένος μαζί της. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της, παντρεύεται τον καλλιτέχνη και ζουν μια καλή ζωή με τη βοήθεια του αρχισυντάκτη μιας εφημερίδας Ludwig Schön και του γιου του Alwa. Οταν ο Schön αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το παρελθόν και την καταγωγή της στο σύζυγο της, αυτός αυτοκτονεί. Στη συνέχεια η Λούλου μεθοδεύει το χωρισμό του Schön από την αρραβωνιαστικιά του και τον παντρεύεται, για να ακολουθήσουν πολλά δραματικά γεγονότα

Η διάρκεια της παράστασης είναι 3 ώρες και 51 λεπτά με δυο διαλλείματα των 30 λεπτών έκαστο. Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο » τηλ. 2421025363.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφούν στο Met In Greece Club, οι λάτρεις της όπερας μπορούν να επισκεφτούν το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου