ΕΞΟΔΟΣ

Στο σανίδι ο «Αθέμιτος»

στο-σανίδι-ο-αθέμιτος-255997

Οι «Συνεργαζόμενοι» της Θεατρικής Σκηνής Δικηγόρων Βόλου – «ΑΘΕΜΙΤΟΣ», θα παρουσιάσουν από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2015 στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής την παράσταση διπλής όψεως «Σκληρά γένια».

Το πρώτο μέρος, ακατάλληλο για θεατές κάτω των 17 χρονών, θα έχει σέξι ζωντανό θέαμα, με ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, (περιλαμβάνει και στριπτήζ!) αντί των τριών κουδουνισμάτων. Το δεύτερο μέρος θα παρουσιάσει το έργο του Γιάννη Τσίρου «Αξύριστα πηγούνια», ως κυρίως θεατρικό δρώμενο.

Μια σόκιν παράσταση, με μια πρωτότυπη εναλλαγή, από την αίθουσα του «κέντρου διασκέδασης», στο σανίδι της αίθουσας διακομιδής και συσκευής πτωμάτων.

«Το θεατρικό κείμενο δείχνει να είναι ένα «ανδρικό δράμα», μα αποτελεί ταυτόχρονα μια ανάδειξη του ζητήματος της διακίνησης (τράφικινγκ) και εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών» όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Κοσμάς «ψυχή» της ομάδας.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης συνυπογράφουν ο Αλέξανδρος Κοσμάς και ο Μάρτικ (Μάρκος) Ντανελυάν. Παίζουν: Θανάσης Μελάκος, Δημήτρης Κουστοδημήτρης, Μίλτος Φωτεινάκης και Ιρίνα Γκριγκορίεβα. Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων και με την αρωγή του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου το πρώτο μέρος της παράστασης εκτυλίσσεται σε νυχτερινό κέντρο όπου μια εντυπωσιακή κοπέλα σωριάζεται νεκρή την ώρα που εκτελεί το νούμερό της. Το θύμα είναι ρωσίδα υπήκοος, απόφοιτος σχολής χορού στη πατρίδα της, χωρίς άδεια διαμονής. Η παράσταση προσφέρει «θέαμα για το «φιλοθεάμον» και το θεατρόφιλο κοινό. Με βασικό το ερώτημα : Τι είναι πιο ξεδιάντροπο; Αυτός που γυμνώνεται, η το βλέμμα που κοιτάει; Αφιερώνεται σε όλα τα κορίτσια, που με τη βία ή την αναγκαστική επιλογή, ξεγυμνώνουν το κορμί τους, με ανέκφραστο πρόσωπο, για να συντηρήσουν την εύθραυστη ισορροπία ανώριμων αγοριών» όπως υπογραμμίζει ο δημιουργός της παράστασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου