ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ποδηλατικές δράσεις στο Μουσείο Τσαλαπάτα

ποδηλατικές-δράσεις-στο-μουσείο-τσαλ-294695

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το CineDoc, και με αφορμή την πρώτη πανευρωπαϊκή καμπάνια με συντονισμένες δράσεις για το ποδήλατο από το δίκτυο διανομής ντοκιμαντέρ Moving Docs, προβάλλει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, σε πέντε μουσεία του Δικτύου του το ντοκιμαντέρ «Bikes vs Cars», του Σουηδού σκηνοθέτη Φρέντρικ Γκέρτεν.

Στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα στις 18.00 θα προβληθεί η ταινία «Bikes vs Cars». Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία – παρουσίαση του Γρηγόρη Αμβράζη, πρωταθλητή τριάθλου για τη σχέση του ποδηλάτου με την υγεία και την οικολογία. Στις 20:00 θα ακολουθήσει ομιλία – παρουσίαση του Μανώλη Τριαντάρη, αθλητή ποδηλασίας και τεχνικού ποδηλάτων, για τα χαρακτηριστικά και τα τεχνικά μέρη βασικών κατηγοριών ποδηλάτου (city, fix, τριάθλου).

Οι προβολές θα γίνουν ταυτόχρονα με την πρεμιέρα του «Bikes vs Cars» από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Την ίδια μέρα το ΠΙΟΠ διοργανώνει και στα πέντε μουσεία, παράλληλες δράσεις με επίκεντρο το ποδήλατο και τον ρόλο του στην καθημερινή μετακίνησή μας. Σε όλες τις προβολές και τις δράσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.και Σ. Τσαλαπάτα, επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 24210 29844.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου