ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βραδινή αφήγηση

βραδινή-αφήγηση-388081

Με την εμπειρία των παλιότερων ετών σχετικά με την ένταξη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της έκτης ημέρας των οκταήμερων εκδηλώσεων που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Αυγούστου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει τις συναξαριακές αφηγήσεις του Ν. Βαραλή με τίτλο: «Τα ζώα έχουν φίλους τους φίλους του Θεού» στις 6.30 μ.μ. στο προαύλιο της έδρας της ομώνυμης με το φεστιβάλ Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, ενώ το βράδυ στις 8.00 μ.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος θα αφηγηθεί «Συναξάρια σαν παραμύθια» στον προαύλιο χώρο της Ι. Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Άγιο Γεώργιο της Νηλείας.

Η συμμετοχή του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υποστήριξης του Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου από τον Φορέα της «Μαγνήτων Κιβωτός» και εντάσσεται στις εκδηλώσεις των Παρακλήσεων του Αυγούστου.

Η βραδινή αφήγηση θα πλαισιωθεί από τροπάρια που θα ψάλλουν μοναχές της μονής, ενώ οι δραστηριότητες του φεστιβάλ θα αρχίσουν από το πρωί με το εργαστήρι «Από το λόγο του χαρτιού στο λόγο της εικόνας…» του Αϊγιωργίτη της Διασποράς Δημήτρη Β. Προύσαλη. Πρόκειται για ένα εισαγωγικό βιωματικό τετράωρο ταξίδι (10.00-14.00) για την αξιοποίηση του παραδοσιακού λόγου μέσα από επιλεγμένα κείμενα και το πέρασμα από το σώμα της αρχικής ιστορίας με τη μορφή του λόγου στη δημιουργία εικόνων εμπλουτισμού.

Τεχνικές και κλειδιά για την εικονοπλαστική ενδυνάμωση παραμυθιών, τη δημιουργική εικονοποίηση του λαϊκού λόγου και τη σημασία της προσωπικής προσέγγισης-οικειοποίησης.

Το τηλέφωνο κράτησης είναι 6980-597113 και δίδεται βεβαίωση στους συμμετέχοντες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου