ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Παραπαίουσα κόρη»

παραπαίουσα-κόρη-522853

Οι μαθητές του 5ου Λυκείου Βόλου στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας

Την «Παραπαίουσα κόρη» ή αλλιώς τη «Μοίρα της άμοιρης αρχοντοπούλας της Κρήτης» της Βολιώτισσας συγγραφέως Μάρως Αισώπου ανεβάζει το 5ο Λύκειο Βόλου την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.

Πρόκειται για παρωδία κρητικού δράματος, στην οποία, σύμφωνα με τη λογοτεχνική παράδοση, οι μαθητές θα αποδώσουν σε έμμετρο λόγο τα παράδοξα, τις φάρσες και τα κωμικοτραγικά δρώμενα του έργου.

Υπεύθυνοι καθηγητές για την υλοποίηση του πολιτιστικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί Αργυράκη Σοφία και Μανούσου Σοφία, υπεύθυνες για τη θεατρική διδασκαλία, τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά, και ο Νίκος Χατζησκάκης, υπεύθυνος για τη μουσική. Τη θεατρική ομάδα απαρτίζουν οι μαθητές: Μαρία Ράπτη, Γαλάτεια Μαυρομάτη, Γιώργος Σακκόπουλος, Ιφιγένεια Δασκαλάκη, Απόστολος Τριανταφύλλου, Ελενα Αγαθού, Αφροδίτη Γιαννουσά, Φανή Κουκουγιάννη, Εύη Παπαδογιάννη, Ανδρέας Νονόγλου, Αλτέα Μπραχίμη, Κώστας Κώστογλου, Γιάννης Μπουμπούκης, Ιωάννα Χατζηγούλα, Χριστίνα Σταθοπούλου.

Οπως αναφέρει η συντονίστρια του πολιτιστικού προγράμματος εκπαιδευτικός Σοφία Αργυράκη: «Μέσα από την εμπειρία υλοποίησης της θεατρικής παράστασης και γενικότερα μέσα από δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα εντός σχολείου, οι μαθητές προσεγγίζουν τη βιωματική μάθηση, κατακτούν την αυτοέκφραση ως μέσο δημιουργικής εκτόνωσης και αυτογνωσίας, γνωρίζονται και επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους. Ειδικότερα για τα συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το έργο μιας ντόπιας καλλιτέχνιδος, της κ. Μαρίας Αισώπου, την οποία είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά, να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς. Το σχολείο μας, ανοιχτό στην κοινωνία, επιδιώκει σε όλους τους τομείς ανάλογες δράσεις, γεγονός που απορρέει σε μέγιστο βαθμό από τη στήριξη που προσφέρει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ο Διευθυντής της σχολικής μας κοινότητας κ. Θανάσης Μακρόπουλος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου