ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μπάντα που ξαφνιάζει

μια-μπάντα-που-ξαφνιάζει-627239

Οι Gadjo Dilo για πρώτη φορά στο Βόλο με swing διασκευές – έκπληξη και χορευτικούς ρυθμούς

Στο Βόλο θα εμφανιστούν για πρώτη φορά οι Gadjo Dilo το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 22:00, προκειμένου να παρουσιάσουν στο Lab Art, που βρίσκεται στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, με swing διασκευές έκπληξη και χορευτικούς ακουστικούς ρυθμούς.

Οι Gadjo Dilo έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν τη μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας μια δικό τους μουσικό στυλ, το «Manouche De Grec». Παράλληλα κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazz standards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, όπως Edith Piaf, Ella Fitzgerald, Sinatra .

Το συγκρότημα φαινόμενο έχει το δικό του ρεύμα όπου σταθεί, ενώνει δεξιοτεχνικά τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης και το ελληνικό στοιχείο μιας άλλης εποχής. Μαζί τους το κοινό αναμένεται να λικνιστεί και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους.

Μεγάλες στιγμές της καριέρας τους, πέραν της συμμετοχή τους σε δύο από τα σημαντικότερα εγχώρια φεστιβάλ (Nestorio River Festival και Ardas Festival), αποτελούν οι εμφανίσεις τους σε δύο (2) από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Τζαζ των Βαλκανίων το 2013. Ηταν οι headliners του Bansko International Jazz Festival 2013 και το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που συμμετείχε στο Nisville International Jazz Festival 2013 και μοιράστηκαν την σκηνή με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Ron Carter, Kyle Eastwood Band, Bobby Carcasses and Jazzanova.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00. Οι τιμές εισιτηρίου είναι 8 ευρώ στην προπώληση και 10 ευρώ στο ταμείο. Πληροφορίες – κρατήσεις στο τηλέφωνο 2421403454.

Σημεία προπώλησης είναι τα καταστήματα: Παπασωτηρίου βιβλιοπωλείο, Κουμουνδούρου με Δημητριάδος, Public store, Ογλ με Κονταράτου, Seven Spots (επί των οδών Καρτάλη, Πολυμέρη & Ευαγγελιστρίας). Διαδικτυακά στο Viva.gr ή με τηλέφωνο στο 11876 καθώς και σε όλα τα καταστηματα Public, Seven spots και Παπασωτηρίου σε όλη την Ελλάδα.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου