ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όπερα «Κάρμεν»

όπερα-κάρμεν-35339

Η όπερα του Μπιζέ θα παρουσιαστεί απευθείας από τη Μετροπόλιταν

Η αγαπημένη όπερα «Κάρμεν» του Μπιζέ παρουσιάζεται σε απευθείας μετάδοση σήμερα Σάββατο 1η Νοεμβρίου στις 18.55 στο «Αχίλλειον».

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει τις παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met:Live in HD, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις «Μάκβεθ» και «Γάμοι του Φίγκαρο», παρουσιάζει την όπερα «Κάρμεν» του Georges Bizet.

Η μαγευτική σκηνοθεσία του Richard Eyre στο φλογερό μελόδραμα του Bizet επιστρέφει με τη μετζοσοπράνο Anita Rachvelishvili στην ερμηνεία του ρόλου που την καθιέρωσε: της κακότυχης καρδιοκλέφτρας τσιγγάνας. Ο Aleksandrs Antonenko ερμηνεύει τον απελπισμένο εραστή της, τον στρατιώτη Δον Χοσέ, και ο Ildar Abdrazakov είναι ο καυχησιάρης ταυρομάχος Εσκαμίγιο, που μπαίνει ανάμεσά τους. Ο Pablo Heras-Casado διευθύνει την ανεπανάληπτη μουσική που περιλαμβάνει πλήθος αγαπημένες και γνωστές μελωδίες.

Η Κάρμεν (Carmen) που ανήκει στο είδος της όπερα κομίκ, είναι μία όπερα σε 4 πράξεις του Γάλλου συνθέτη Ζωρζ Μπιζέ. Το λιμπρέτο της γράφτηκε από τους Ανρί Μεϊλάκ και Λυντοβίκ Αλεβύ με βάση μία ομώνυμη νουβέλα του Προσπέρ Μεριμέ. Η παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας έγινε στη σκηνή Opéra-Comique στο Παρίσι, στις 3 Μαρτίου 1875, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στην πρώτη της περίοδο πραγματοποίησε 36 παραστάσεις, αλλά πριν τελειώσουν ακόμα και αυτές ο Μπιζέ πέθανε ξαφνικά και έτσι δεν γνώρισε τη μεταγενέστερη μεγάλη επιτυχία της όπερας.

«Η Κάρμεν είναι ένα έργο για το σεξ, τη βία και τον ρατσισμό -και το συμπέρασμά του είναι η ελευθερία. Είναι ένα από τα ακατάλυτα αριστουργήματα της τέχνης και είναι σέξι, από οποιαδήποτε άποψη», δηλώνει ο σκηνοθέτης για το δράμα του Μπιζέ.

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για εγγραφή στο Met In Greece Club, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το www.metingreece.com.

Προπώληση των εισιτηρίων στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος», τηλ. 2421025363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου