ΕΞΟΔΟΣ

Πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι

πολυδιάστατο-μουσικό-ταξίδι-130115

Μια εντελώς ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αύριο στην Αίθουσα Χατζηνίκου, στο Χόρτο Πηλίου

Αύριο Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου έρχονται στη φιλόξενη Αίθουσα Χατζηνίκου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Γ. Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου» δυο εξαιρετικοί μουσικοί – αυτοσχεδιαστές, ο δεξιοτέχνης της φυσαρμόνικας Μάνος Αβαράκης και η συνθέτρια και πιανίστα Σοφία Καμαγιάννη. Με τον τίτλο «Ταξιδιωτικόν» θα κάνουν ένα πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι (μεταξύ άλλων με έργα Α. Vivaldi, E. Satie, F. Schubert, B. Bartok, Ν. Rota, Σ. Καμαγιάννη, αλλά και αυτοσχεδιασμούς), δημιουργώντας με τη φυσαρμόνικα, τις φλογέρες μπαρόκ και το πιάνο, μια εντελώς ιδιαίτερη μουσική ατμόσφαιρα σε ένα πρόγραμμα-έκπληξη! Ώρα 21:00

ΜΑΝΟΣ ΑΒΑΡΑΚΗΣ

Βιρτουόζος της φυσαρμόνικας, την έχει καθιερώσει αυτοτελώς στα ορχηστρικά σύνολα που συμμετείχε ως σολιστική συνοδεία για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εχει συμπράξει στην ορχήστρα του Μ. Θεοδωράκη σε μεγάλη περιοδεία σε Ευρώπη και Αμερική (1977-1978) όπου μάλιστα πήρε ιδιαίτερα εγκωμιαστικές κριτικές (Νέα Υόρκη, Βαρκελώνη, Στοκχόλμη, Μόναχο κ.α.). Ο Μάνος Χατζιδάκις εκτιμώντας τις δυνατότητές του έγραψε γ’ αυτόν, ένα αρκετά απαιτητικό μέρος στο έργο «Μύθοι μιας Γυναίκας». Με το Χρήστο Λεοντή συνεργάζεται ανελλιπώς, από το 1973, ενώ με τη Νένα Βενετσάνου από το 1978.

Εχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 600 συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους περισσότερους Έλληνες «τραγουδοποιούς», καθώς και σε εκτεταμένη δισκογραφία. Είναι ο μοναδικός, στην Ελλάδα τουλάχιστον, που έχει καλλιεργήσει την τεχνική του διαύλου, παίζοντας συγχρόνως με δυο διαφορετικές φλογέρες, επίσης χειρίζεται με πρωτότυπη τεχνική, το αφρικάνικο όργανο καλίμπα.

Στον παρόντα χρόνο συνεργάζεται με τη συνθέτρια και πιανίστα Σοφία Καμαγιάννη όπου παρουσιάζουν ένα εντελώς ιδιαίτερης δομής και «ατμόσφαιρας» πρόγραμμα.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι συνθέτρια, πιανίστα, εκπαιδευτικός. Σπούδασε πιάνο (Εθνικό Ωδείο), θεωρητικά, κλασσικά κρουστά, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο (Δ. Παπαδημητρίου), σύγχρονη σύνθεση (MMus,GoldsmithsCollege- UniversityofLondοn) και μαθηματικά (Πανεπιστήμιο Πατρών και UniversityofLeeds,MA).

Εργα της μουσικής δωματίου και ηλεκτροακουστικά έχουν παιχτεί στην Ελλάδα, την Αγγλία (Λονδίνο),την Ιταλία (ValTidone, Piacenza), την Ολλανδία (Άμστερνταμ) και τις ΗΠΑ (2006,2008, 2009 διεθνές φεστιβάλ ηλεκτροακουστικής μουσικής γυναικών, 2011 LivewireFestival, 2011 IAWMCongress, Arizona). Επίσης, τo 2009 παρουσίασε έργο της στο εγχείρημα «3Χ3- Μουσική από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ», σύμπραξη της Σπίζα με τους 3 Αμερικάνους συνθέτες LindaDusman, BillKleinsasser, MatthewBurtner με συναυλίες σε Αθήνα, Βαλτιμόρη, Βιρτζίνια, Πανεπιστήμια UVA & UMBC.

Τα μουσικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα και συνεργάζεται με καλλιτέχνες διαφορετικών κατευθύνσεων. Χρησιμοποιεί συχνά ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα έργα της σε συνδυασμό με ακουστικά όργανα και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις πολύτεχνες παραστάσεις.

Από τις δραστηριότητες του 2013 ξεχωρίζουν η κυκλοφορία του CD «Lovelyechoes», συνεργασία της Σπίζα με τη μέτζο σοπράνο Έφη Μηνακούλη και τον μπάσο Τομπίας Σληρφ, και η μουσική σύνθεση για την τραγωδία «Αγαμέμνων» (ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σκηνοθεσία Νικαίτη Κοντούρη, καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου