ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Ο λόγος του βασιλιά»

προβολή-ταινίας-ο-λόγος-του-βασιλιά-140751

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης «Ιωλκός», σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου συνεχίζει τις προβολές του, στην όμορφη και δροσερή αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγιο Ονούφριο.

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στις 9.00 μ.μ. προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας «Ο λόγος του βασιλιά». Αγγλο-αυστραλέζικη ταινία, σε σκηνοθεσία Τομ Χούπερ πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Τζέφρι Ρας, Γκάι Πιρς.

Ο Τομ Χούπερ σκηνοθετεί ένα δυνατό δράμα βασισμένο στην ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που έχει λάβει ήδη πολυάριθμες διακρίσεις, ενώ και η ερμηνεία του Κόλιν Φερθ έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Καθώς η ιστορία ξεδιπλώνεται και παρακολουθούμε τις αρχικά διστακτικές και στη συνέχεια επίμονες προσπάθειες του δούκα Albert να ξεπεράσει τα γλωσσικά του προβλήματα και την ανορθόδοξη φιλία που δημιουργείται με τον sui generis δάσκαλό του, ρίχνοντας παράλληλα κλεφτές ματιές στα άδυτα του οίκου των Windsor, μαθαίνουμε πολλά για τη λειτουργία της βασιλικής οικογένειας. Καλογυρισμένη, με έξυπνο χιούμορ διάσπαρτο σε κάθε σημείο της και με δυο καταπληκτικούς πρωταγωνιστές -ο Colin Firth ως ο τραυλός Βασιλιάς και ο Geoffrey Rush ως ο αντισυμβατικός δάσκαλος είναι απλώς απολαυστικοί και, πιθανότατα, οσκαρικοί- το «The King’s Speech» είναι ένα υπέροχο crowd pleaser που δεν θα απογοητεύσει.

Πέντε British Independent Film Awards, Βραβείο Cadillac People’s Choice Award στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, και επτά υποψηφιότητες στις «Χρυσές Σφαίρες». Η είσοδος είναι ελεύθερη και όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν προαιρετικά ένα τρόφιμο.

Παράλληλα όσοι έλθουν για να παρακολουθήσουν τις προβολές του Σινέ Ιωλκός , θα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση με τίτλο « Παράλληλες διαδρομές» (με έργα γνωστών ζωγράφων της εποχής του Θεόφιλου, από τη Δημοτική συλλογή και το Μουσείο Αλ. Κ. Δάμτσα Δήμου Βόλου) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Η έκθεση λειτουργεί από τις 8 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου