ΕΞΟΔΟΣ

Τριάντα μουσικά χρόνια

τριάντα-μουσικά-χρόνια-144231

Θερινές εκδηλώσεις στο Χόρτο από το Ιδρυμα Χατζηνίκου – Αγγελίνη

Για 30η συνεχόμενη χρονιά το Ιδρυμα Χατζηνίκου – Αγγελίνη εξακολουθεί να διοργανώνει τα σεμινάρια και τις εκδηλώσεις στο πανέμορφο Χόρτο του Νοτίου Πηλίου. Συνδιοργανωτής και στο φετινό πρόγραμμα ο δραστήριος Αναπτυξιακός Σύλλογος Χόρτου ενώ μια σημαντική συνεργασία που εγκαινιάζεται φέτος είναι αυτή με το Δημοτικό Ωδείο Βόλου μέσω του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και της Διεύθυνσης Πολιτισμού Βόλου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα Παρασκευή 29 Αυγούστου στις 20.00, στο Υπαίθριο Θέατρο Χατζηνίκου – Αγγελίνη, θα πραγματοποιηθεί συναυλία – παρουσίαση cdαφιερωμένο στα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι «Ο κόσμος σου να είμ’ εγώ». Συμμετέχουν η Ομάδα Φωνιτικής Εκφρασής και Οργανικό Σύνολο από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ενορχήστρωση και συνοδεία στο πιάνο Θόδωρος Κοτεπάνος. Επιμέλεια προγράμματος και φωνητική διδασκαλία Μαρία Θωΐδου.

Αύριο Σάββατο 30 Αυγούστου στις 21.00, στην αίθουσα Χατζηνίκου, διοργανώνεται συναυλία νέων ερμηνευτών από το σεμινάριο «Εννοιες και καταβολές της Μουσικής Ερμηνείας» διεύθυνσης και σολιστικών οργάνων.

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ «Ταξιδιωτικόν» στην αίθουσα Χατζηνίκου, με τους εξαίρετους μουσικούς και αυτοσχεδιαστές Μάνο Αβαράκη, φυσαρμόνικα και μπαρόκ φλογέρες και Σοφία Καμαγιάννη, πιάνο.

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί λαϊκό πανηγύρι, το παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού για τη Γέννηση της Θεοτόκου.

Μεταξύ 12-14 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται οικολογικό τριήμερο με ομιλίες, συζητήσεις, ανταλλαγή γνώσεων και εργαστήρια πάνω στην Παρασκευή προϊόντων καθημερινής χρήσης για το σπίτι, τις καλλιέργειες και τους δημόσιους χώρους.

Η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων κλείνει με θέατρο Σκιών, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 21.00, στο υπαίθριο θέατρο Χατζηνίκου – Αγγελίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου