ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Gloria»

προβολή-ταινίας-gloria-144255

Με την ταινία «Gloria» συμπαραγωγή Χιλής και Ισπανίας 2013 συνεχίζονται από την Παρασκευή 29 Αυγούστου έως τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μ.μ. οι προβολές του Ciné Μεσόγειος Δήμου Βόλου στο θερινό σινεμά Εξωραϊστική. Στην ταινία του Σεμπαστιάν Λέλιο πρωταγωνιστούν οι: Παουλίνα Γκαρσία, Σέρχιο Ερνάντες.

Η ταινία απέσπασε Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου και ήταν η επίσημη υποψηφιότητα της Χιλής για Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Χιλή, σήμερα. Η Γκλόρια είναι μία 58χρονη χωρισμένη από χρόνια γυναίκα, μοναχική, αλλά όχι παραιτημένη. Εχει δύο ενήλικα και ανεξάρτητα πλέον παιδιά, τη δουλειά της, τις δραστηριότητές της. Βάζει με πείσμα καθημερινά το κραγιόν της, οδηγεί τραγουδώντας ανέμελα σαν κοριτσάκι το αυτοκίνητό της και πηγαίνει με κάποιο δισταγμό αλλά και κρυφή ελπίδα σε χορούς μεσήλικων, που λειτουργούν ως τόποι νέων γνωριμιών. Εκεί γνωρίζει τον Ροντόλφο, έναν πρόσφατα διαζευγμένο 65χρονο πρώην αξιωματικό του ναυτικού. Μόνο που εκείνος είναι το αντίθετό της: από την μία θέλει να ζήσει ό,τι καινούργιο του επιφυλάσσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής του, από την άλλη τρέφει ενοχές για το διαζύγιο και μια παράξενη εξάρτηση από την πρώην σύζυγο και τις 30χρονες κόρες του, που τον κάνουν ό,τι θέλουν με ένα τηλεφώνημα. Η Γκλόρια ερωτεύεται τον Ροντόλφο. Τόσο εκείνον, όσο και την νέα ευκαιρία που της δίνει η ζωή για ευτυχία, έστω και εύθραυστη.

Ο γεννημένος το 1974 στο Σαντιάγο της Χιλής Σεμπαστιάν Λέλιο («La Sagrada Familia», 2005 και «Navidad», 2009) γράφει μια θλιμμένη ιστορία αγώνα εναντίον της μοναξιάς με τρυφερό χιούμορ και γλυκόπικρη αισιοδοξία. Μια ταινία στιγμών και παρατήρησης. Οι μικρές σεκάνς χτίζουν συνειδητά και υποσυνείδητα το πορτρέτο αλλά και τη δική μας σχέση με την μεσήλικα ηρωίδα. Παρατηρούμε την ιδιοσυγκρασία, τη χαριτωμένη αφέλεια, τη συνήθη καθημερινότητα, τους διαλόγους και τα γεύματα με οικογενειακούς φίλους. Λίγη ώρα μετά, έχουμε γνωρίσει καλά τη Γκλόρια. Την συναντάμε καθημερινά στο γραφείο, στο μετρό, στη γειτονιά, απέναντι και μέσα μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου