ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Χτυποκάρδια στο γραφείο»

προβολή-ταινίας-χτυποκάρδια-στο-γρα-150832

Με την ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο» συνεχίζονται από την Τρίτη 26 έως την Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 9.30 μμ οι προβολές του Ciné Μεσόγειος Δήμου Βόλου, στο θερινό σινεμά Εξωραϊστική.

Η ταινία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία: Ρεζί Ρουανσάρ Σενάριο: Ρεζί Ρουανσάρ, Ντανιέλ Πρεσλέ, Ρομέν Κομπίνγκ Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντιρί, Ντεμπορά Φρανσουά, Μπερενίς Μπεζό. Η ταινία απέσπασε Βραβείο Κοινού στο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ της Αθήνας.

Ανοιξη του 1958. Η είκοσι ενός ετών Ροζ (Ντεμπορά Φρανσουά), ζει σε μια κωμόπολη της Νορμανδίας με τον γκρινιάρη χήρο πατέρα της. Αρραβωνιασμένη με τον γιο ενός συντοπίτη της μηχανικού, η μόνη της προοπτική δείχνει να είναι η ήσυχη και ανιαρή ζωή της επαρχιώτισσας νοικοκυράς στη Γαλλία του ’50. Ομως, η συνεσταλμένη αλλά και φιλόδοξη Ροζ έχει διαφορετικές προσδοκίες. Φεύγει για τη Λιζιέ, την πρωτεύουσα της Νορμανδίας, αναζητώντας εργασία ως γραμματέας. Η εκπληκτική ταχύτητα με την οποία δακτυλογραφεί, δίνει στον χαρισματικό επιχειρηματία και υποψήφιο εργοδότη της Λουί (Ρομέν Ντιρί) την ιδέα να την προπονήσει για μεγάλους διαγωνισμούς δακτυλογράφησης. Οι δυο τους θα φτάσουν μέχρι τη Νέα Υόρκη, για να διεκδικήσουν τον τίτλο της πιο γρήγορης δακτυλογράφου του κόσμου.

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι ταιριαστό και ακαταμάχητο. Ο Ρομέν Ντιρί (Romain Duris) μπορεί να είναι ο διάσημος, έμπειρος και αεράτος σούπερ σταρ (τον είδαμε την περασμένη βδομάδα στην ταινία «Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν»), ωστόσο τις εντυπώσεις κλέβει η 27χρονη βελγίδα ενζενί Ντεμπορά Φρανσουά (Déborah François). Η εμφάνιση της γνωστής από το The Artist πρωταγωνίστριας Μπερενίς Μπεζό (Bérénice Bejο) προσθέτει φινέτσα και λάμψη. Οι εξαιρετικές ερμηνείες και των υπόλοιπων ηθοποιών δίνουν τη ζωντάνια, το χιούμορ και τη χάρη που χρειάζεται η ταινία για να «απογειωθεί», και από τη μεγάλη οθόνη να προσγειωθεί ομαλά στις καρδιές των θεατών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου