ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικό αφιέρωμα στο Ν. Καββαδία

μουσικό-αφιέρωμα-στο-ν-καββαδία-177191

Στις 10 Αυγούστου με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών

Με τον πιο όμορφο και φαντασμαγορικό τρόπο και με σπουδαίους καλλιτέχνες, θα υποδεχτεί και φέτος ο Βόλος την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στην κεντρική και πιο μεγαλειώδη εκδήλωσή του, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, στις 9 μ.μ, στον φιλόξενο αύλειο χώρο του “Αθανασάκειου” Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, ο οποίος, από παράδοση φιλοξενεί πάντα μοναδικές και ιδιαίτερα ποιοτικές εκδηλώσεις.

Βασικός συνδιοργανωτής της βραδιάς θα είναι, όπως και πέρυσι, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το πολυβραβευμένο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (πρόεδρος Κ. Σκριάπας), με μια συναυλία -αφιέρωμα στον ποιητή της Θάλασσας Νίκο Καββαδία και στα μελοποιημένα ποιήματά του (Θ. Μικρούτσικος, Ξέμπαρκοι, Γ. Σπανός κ.α.) .Τη μόνη υποχρέωση που θα έχουν οι φανατικοί των εκδηλώσεων του Μουσείου Βόλου θα είναι να φέρουν στην είσοδο -εφόσον το επιθυμούν- τρόφιμα μακράς διάρκειας, προκειμένου να στηριχτεί με τον καλύτερο τρόπο το Γηροκομείο της πόλης, ως δείγμα ότι η πόλη του Βόλου και οι πολίτες της αγαπούν και στηρίζουν στοργικά, με μια μεγάλη αγκαλιά, το σπουδαίο αυτό Ίδρυμα.

Μια σπάνια εκδήλωση από πλευράς αισθητικής, αντάξια του απαιτητικού κοινού του Βόλου, θα απολαύσουν όσοι τυχεροί βρεθούν στην εκδήλωση. Ειδικότερα θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά μαγική, γεμάτη μουσικές από τα μελοποιημένα ποιήματα του Ν. Καββαδία από τους εξαιρετικούς ερμηνευτές Νίκος Αλεξίου, Ζωή Τζαλαβρέτα και απαγγελίες από τους μοναδικούς Βασ. Μητσάκη και Αμαλία Γκιζά, που θα τους συνοδεύει στο πιάνο η Μαριάννα Σαμαρτζή.

Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου: Μια όαση Πολιτισμού

Σημειώνεται ότι στην Πανσέληνο του Αυγούστου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανοίγει όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Ελλάδας ,με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Στόχος είναι όλοι να γνωρίσουν τους μοναδικούς θησαυρούς του Ελληνικού Πολιτισμού, μέσα από την ενημέρωση εκ μέρους αρχαιολόγων των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου θα είναι ανοιχτό για το κοινό την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, από τις 7.00 μ.μ. και μέχρι την έναρξη της συναυλίας (9 μ.μ.) ,με οικοδεσπότες τους Αρχαιολόγους της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που θα συνοδεύσουν τους επισκέπτες σε μια περιήγηση στην Έκθεση του Μουσείου.

Πρόκειται για μια εξαιρετική και πρωτότυπη συνεργασία της ΙΓ’ ΕΠΚΑ, του Δικτύου ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και του Ιδρύματος “Γηροκομείο Βόλου” ,που αναδεικνύει τις πραγματικές αξίες της ζωής ,που είναι ο πολιτισμός , η ανθρωπιά, η κοινωνική αλληλεγγύη και ο σεβασμός στην τρίτη ηλικία.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι η πανσέληνος του Αυγούστου με τίτλο: “Νίκος Καββαδίας -Ο ποιητής της θάλασσας”.

Οι συντελεστές είναι οι εξής: Συντονισμός -Επιμέλεια εκδήλωσης: Κων. Σκριάπας-Πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, τραγούδι -Σολίστ : Νίκος Αλεξίου, Ζωή Τζαλαβρέτα, απαγγέλουν: Βασ. Μητσάκης και Αμαλία Γκιζά (τους συνοδεύει στο πιάνο η Μαριάννα Σαμαρτζή), πιάνο: Βασίλης Σάρου, Κιθάρα: Ν.Αλεξίου, κείμενα -αφήγηση:Mαρίνα Μανθογιάννη, Βιντεοπροβολή: Γ. Τζήκας -Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, ηχητικά-φωτισμός: Γ. Ζαγόρης και συνδιοργάνωση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού -ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων , Περιφέρεια Θεσσαλίας -Π.Ε. Μαγνησίας, Ίδρυμα “Γηροκομείο Βόλου”, Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (Παγκόσμιο Δίκτυο Ελασσονιτών) και Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου