ΕΞΟΔΟΣ

Βραδιά πανσελήνου στον αρχαιολογικό χώρο Νέας Αγχιάλου με την Ε. Πατρικίου

βραδιά-πανσελήνου-στον-αρχαιολογικό-177419

Συναυλία με «τραγούδια του φεγγαριού» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό χώρο της Βασιλικής Α Αγίου Δημητρίου των Φθιωτίδων Θηβών – Νέας Αγχιάλου στις 9:00 μ.μ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την μουσική εκδήλωση συνδιοργανώνουν η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από κοινού με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου και την Αντιδημαρχία Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου.

Για φέτος το κοινό θα απολαύσει μια ποικιλία τραγουδιών με τα χρώματα και τα αρώματα της Ελληνικής Μουσικής. Στην ατμοσφαιρική πανσέληνο και στον ξεχωριστό αρχαιολογικό χώρο η Έρρικα Πατρικίου θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων συνθετών και τραγουδοποιών, παρουσιάζοντάς τα ως ένα κολάζ εποχών και τάσεων.

Ειδικότερα στην μουσική εκδήλωση το κοινό θα απολαύσει μελοποιημένο ποίημα ή στίχος. Κάθε τραγούδι θα λειτουργεί ως μια αυτόνομη ιστορία, που κάτι έχει να διηγηθεί. Το ελληνικό τραγούδι έμαθε να μεταλλάσσεται χωρίς να χάνει τις ρίζες του, επιβιώνοντας στις δύσκολες αλλά και σε “ευδαιμονικές” στιγμές της ιστορίας, καταφέρνοντας με θαυμαστό τρόπο να καταγράφει και να μεταφέρει τη γλώσσα, τις συνήθειες και τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού. Αττίκ, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Κραουνάκης και άλλοι σημαντικοί Ελληνες συνθέτες των οποίων τα τραγούδια έχουνε μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο θα παρουσιαστούν από την Έρρικα Πατρικίου με τη συνοδεία του πιάνου και το φως της Πανσελήνου.

Μαζί της ο πιανίστας συνθέτης Ηλίας Χατζόγλου, του οποίου θα παρουσιαστούν μελοποιημένα ποιήματα σε ποίηση Καβάφη, Σεφέρη και Ελύτη.

Τέλος αναμένεται θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά με γεμάτο φεγγάρι, όμορφη μουσική και γνωστά τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε ένα μαγευτικό μέρος, εξαιρετικά φορτισμένο από ιστορικής πλευράς, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νέας Αγχιάλου, έναν από τους σημαντικότερους που υπάρχουν και κοσμούν την ελληνική γη, δίνοντας τη μοναδική δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, κάτω από το φεγγάρι και δίπλα στην Βασιλική Α Αγίου Δημητρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου