ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας “Grand Central”

προβολή-ταινίας-grand-central-180342

O κύκλος προβολών της ταινίας GrandCentral θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο θερινό σινεμά της Εξωραϊστικής από την Τρίτη 5 Αυγούστου μέχρι την Πέμπτη 7 Αυγούστου. Οι προβολές εντάσσονται στο πλαίσιο του Cine Μεσόγειος Δήμου Βόλου 2014.

Η ταινία σε σκηνοθεσία τηςΡεμπέκα ήταν υποψήφια για το Βραβείο «Ένα κάποιο Βλέμμα» στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών, Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Λεά Σεντού και Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στα Βραβεία Lumières 2014.

Η υπόθεση

Μια ρεαλιστική ιστορία πάθους και επιβίωσης, με φόντο μια απειλητική κοινωνική καθημερινότητα.

Η γεννημένη το 1980 γαλλίδα δημιουργός (πτυχιούχος της σύγχρονης λογοτεχνίας, καθηγήτρια στο τμήμα κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Λυόν) Ρεμπέκα Ζλοτοφσκί, η οποία συνεργάστηκε και για το σενάριο της ταινίας με τη Γκαέλα Μασέ, μέσα από τη σκηνοθεσία της γνωρίζει πολύ καλά πώς να αιχμαλωτίζει γλυκά τους ήρωές της σ’ ένα γαϊτανάκι επιθυμιών κι απαγορεύσεων.

Στη συγκεκριμένη ταινία οι εντάσεις ενός θρίλερ συνδυάζονται με κάποια από τα αρχέτυπα ενός ανδρικού νουάρ μελοδράματος, θυμίζοντας κάπου την ευαίσθητη κοινωνική ματιά των διάσημων βέλγων αδελφών Νταρντέν.

Στον κεντρικό ρόλο της ταινίας εμφανίζεται ο Ταχάρ Ραχίμ, ένας από τους μεγαλύτερους σταρ στο γαλλικό σινεμά σήμερα (τον γνωρίσαμε ως πρωταγωνιστή στο «Παρελθόν» του Ασγκάρ Φαρχαντί).

Ο Ντενί Μενοσέ (τον είδαμε στο ρόλο του πατέρα στο «Αγόρι στο τελευταίο θρανίο») υποδύεται τον εργοδηγό και η σαγηνευτική Λεά Σεντού (το κορίτσι με τα μπλε μαλλιά στη «Ζωή της Αντέλ») την αρραβωνιαστικιά του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου