ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Το μυστικό της Μέϊζι»

προβολή-ταινίας-το-μυστικό-της-μέϊζι-187356

Ενδιαφέρουσα ταινία στο θερινό σινεμά Εξωραϊστική

Το «Μυστικό της Μέϊζι» θα προβληθεί από την Τρίτη 29 Ιουλίου έως την Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 9.30 μμ στο θερινό σινεμά Εξωραϊστική και στο πλαίσιο του Ciné Μεσόγειος.

Η ταινία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία: Σκοτ ΜακΓκί, Ντέιβιντ Σίγκελ, σενάριο: Νάνσι Ντόιν, Κάρολ Καρτράιτ (από την ομώνυμη νουβέλα του Χένρι Τζέιμς). Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Στιβ Κούγκαν, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζοάνα Βάντερχαμ και η μικρή Ονάτα Έιπριλ.

Λονδρέζος διακεκριμένος έμπορος έργων τέχνης αρχίζει σκληρό δικαστικό αγώνα κατά της πρώην συζύγου του, διάσημης αμερικανίδας ροκ τραγουδίστριας, διεκδικώντας την επιμέλεια της μικρής κόρης τους. Η μικρή Μέιζι θα αναζητήσει τη στοργή που οι διαρκώς απόντες γονείς της δεν μπορούν να της προσφέρουν, πότε στη νεαρή γαλλίδα νταντά της και πότε στο νέο σύντροφο της μητέρας της.

Παρότι η ιστορία είναι μελαγχολική και «συννεφιασμένη», η ταινία διακατέχεται σταθερά από αισιοδοξία, χάρη κυρίως στις πονηρές και όλο σκέρτσο ματιές της μικρής πρωταγωνίστριας. Άλλωστε, καταλύτης κάθε τέτοιου οικογενειακού δράματος της καθημερινότητας, είναι η ερμηνεία του ανήλικου πρωταγωνιστή. Κι εδώ, το κάστινγκ χτύπησε διάνα με την επιλογή της μικρής Ονάτα Έιπριλ για το ρόλο της Μέιζι: Η εκφραστικότητά της και η απόδοση της εσωτερική θλίψης, την αναγορεύουν στην έκπληξη των λιλιπούτειων αστέρων της σεζόν. Έκπληξη δεν αποτελεί η παρουσία της πάντα καλής αμερικανίδας Τζούλιαν Μουρ, ούτε του χαρισματικού βρετανού Στιβ Κούγκαν, αλλά ούτε και του σουηδού γόη Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, όσο το ντεμπούτο της ξανθιάς σκοτσέζας Τζοάνα Βάντερχαμ στο ρόλο της γλυκύτατης γαλλίδας γκουβερνάντας, που κρατώντας σφιχτά από το χέρι το κοριτσάκι σε όλη την διάρκεια αυτού του καλοδουλεμένου δράματος, βαδίζουν μαζί τον δρόμο της καλλιτεχνικής επιτυχίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου