ΕΞΟΔΟΣ

«Πες μου θάλασσα»

πες-μου-θάλασσα-189076

Μουσική παράσταση διοργανώνεται στο θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική

Ο Αντώνης Μιτζέλος συναντάει την Ερρικα Πατρικίου, για μια μοναδική καλοκαιρινή συναυλία στο Βόλο, στο δροσερό κήπο του Θερινού Κινηματογράφου Εξωραϊστική τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 21.30.

Ο Αντώνης Μιτζέλος, αγαπημένος σκιαθίτης συνθέτης, κιθαρίστας και ερμηνευτής, που έχει αφήσει το δικό του προσωπικό στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή, συναντάει την αγαπημένη ερμηνεύτρια και μουσικό Ερρικα Πατρικίου από το Βόλο.

Με διάθεση για διάλογο και αυτοσχεδιασμό, με φωνή και καρδιά, ο Αντώνης μαζί με την ακουστική του κιθάρα, παρέα με την Ερρικα και τους μουσικούς της, θα τραγουδήσουν τραγούδια από την μέχρι τώρα πορεία του, που έχει γράψει σαν δημιουργός για άλλους ερμηνευτές, από τους «Τερμίτες» έως τον «Φύλακα άγγελο»: «Με το ίδιο μακό», «Πες μου θάλασσα», «Φύλακας άγγελος», «Φλασάκι», «Πόσο σε θέλω» και τόσα άλλα… Παράλληλα, θα κάνουν στάση σε αγαπημένα τραγούδια από το έντεχνο ρεπερτόριο, με επιλογές από το έργο των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη κα.

Ο ήχος του πιάνου και του σαξόφωνου συνοδεύουν την μουσική του Αντώνη και την μοναδικά ζεστή και εκφραστική φωνή της Ερρικας σε ένα γλυκό μουσικό ταξίδι.

Μια παράσταση με πλούσιο υλικό, εναλλαγές, μουσικές εικόνες και ξεχωριστούς αυτοσχεδιασμούς, όπως αυτοί προκύπτουν από την αλληλεπίδραση των καλλιτεχνών με τον χώρο και τους θεατές.

Συντελεστές της παράστασης είναι: Αντώνης Μιτζέλος, ακουστική κιθάρα, φωνή, Ερρικα Πατρικίου, φωνή, Ηλίας Χατζόγλου, πιάνο, Θανάσης Γάτης, σαξόφωνο.

Στα 35 χρόνια της μουσικής του πορείας, ο Αντώνης Μιτζέλος έχει εκδώσει 6 προσωπικά cd, 12 με τους «Τερμίτες», και έχει συμμετάσχει σαν συνθέτης σε άλλα 50 περίπου άλμπουμ και σαν κιθαρίστας σε περίπου 2.500 τραγούδια στην ελληνική και ξένη δισκογραφία. Έχει ακόμη ενορχηστρώσει 30 άλμπουμ για άλλους καλλιτέχνες και έχει συνθέσει μουσική για τηλεοπτικές σειρές, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Για αυτή την δουλειά του έχει λάβει 26 πλατινένιους και χρυσούς δίσκους.

Εχει δώσει δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δικές του μουσικές συνθέσεις και πάνω από 2.500 συναυλίες σε Ελλάδα και σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο σε μουσικές σκηνές, αρχαία θέατρα και μεγάλους συναυλιακούς χώρους

Η Έρρικα Πατρικίου είναι ερμηνεύτρια-μουσικός, καθηγήτρια φωνητικής και ανώτερων θεωρητικών. Έχει κάνει συναυλίες καθώς και αφιερωματικές παραστάσεις σε συνθέτες ποιητές και στιχουργούς σε σημαντικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, ασχολείται έντονα με το παιδικό μουσικό θέατρο και έχει σημαντικές συνεργασίες στο χώρο της μουσικής. Έχει παρουσιάσει αφιερώματα στο Μάνο Χατζιδάκι στo Half Note jazz club, στο θέατρο Badminton και στο θέατρο Χυτήριο, ενώ συνεργάστηκε με το Νότη Μαυρουδή. Μαζί με τον συνθέτη-πιανίστα Ηλία Χατζόγλου και την νηπιαγωγό-θεατρολόγο Ευθυμία Γάτου παρουσίασαν το δικό τους μουσικό παραμύθι στο Βόλο και την Αθήνα και οι παραστάσεις τους συνεχίζονται.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 2,5 ώρες.

Ο Θερινός Κινηματογράφος Εξωραϊστική βρίσκεται στην οδό Δημητριάδος 263 και η τιμή της γενικής εισόδου είναι 7 ευρώ. Κρατήσεις στο τηλ. 24210-30303.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου