ΕΞΟΔΟΣ

Aφιέρωμα στον Ρικάρντο Νταρίν

aφιέρωμα-στον-ρικάρντο-νταρίν-195421

Ένα μικρό αφιέρωμα στον Ρικάρντο Νταρίν πραγματοποιείται από το Ciné Μεσόγειος και στο πλαίσιο αυτό θα προβληθεί σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 9.30 μμ στο Αχίλλειον (αίθουσα Νίκος Κολοβός), με εισιτήριο 3,30 ευρώ, η «Διατριβή για ένα φόνο». Σκηνοθεσία: Ερνάν Γκολντφρίντ Σενάριο: Πατρίσιο Βέγα (από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντιέγκο Πασκόφσκι) Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Νταρίν, Αλμπέρτο Αμάν, Κάλου Ριβέρο.

Ένας διακεκριμένος καθηγητής της Νομικής σε πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, σύντομα θα κληθεί να επαληθεύσει την αρχαία αυτή ρήση. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ετοιμάζεται να παραδώσει ένα από τα περίφημα σεμινάριά του στην Εγκληματολογία. Από τους 15 επιλεγμένους μεταπτυχιακούς φοιτητές του σεμιναρίου ξεχωρίζει ο γιος ενός ισπανού διπλωμάτη, παλιού οικογενειακού φίλου του καθηγητή. Όσο προχωρούν τα μαθήματα, ο ευφυής νεαρός συχνά αμφισβητεί και προκαλεί τον καθηγητή. Ο τελευταίος νοιώθει τον εγωισμό του να πληγώνεται, αρχίζει να εκνευρίζεται και να βλέπει το νεαρό σαν ανταγωνιστή. Έτσι, δεν αργεί να έρθει η στιγμή μιας σφοδρής ιδεολογικής σύγκρουσης μεταξύ τους, περί δικαίου και νόμου. Όταν μια όμορφη σερβιτόρα του κυλικείου της σχολής βρεθεί δολοφονημένη στο parking του πανεπιστημίου, η αντιπάθεια του καθηγητή για τον φοιτητή τρέπεται σε έμμονη υποψία.

Ο καθηγητής, αποφασισμένος να αποδείξει την ενοχή του νεαρού, αλλά κυρίως να επιβληθεί στην ιδιότυπη μονομαχία που άνοιξε μεταξύ τους, αρχίζει μια έρευνα, δοκιμάζοντας να κάνει πράξει τη θεωρία του «Όλα κρύβονται στις λεπτομέρειες»! Στην υπόθεση εμπλέκεται και η νεαρή αδελφή του θύματος, η οποία φαίνεται να ερωτεύεται τον φοιτητή. Είναι, άραγε, ο καθηγητής το αντικείμενο μιας διεστραμμένης πρόκλησης του φοιτητή; Ή μήπως όλη αυτή η σύγκρουση δεν είναι παρά ένα δημιούργημα του θολωμένου μυαλού του καθηγητή; Ο θεατής αφήνεται ελεύθερος στο φινάλε να σκεφτεί και να επιλέξει ο ίδιος το τέλος της ιστορίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου