ΕΞΟΔΟΣ

«Η Γη της Επαγγελίας»

η-γη-της-επαγγελίας-214012

Με την ταινία «Η Γη της Επαγγελίας» σε σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ, συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν.Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι : Ματ Ντέιμον, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τζον Κραζίνσκι, Ρόζμαρι Ντεβίτ, Σκουτ Μακνέρι, Τίτους Γουέλιβερ, Χαλ Χόλμπρουκ.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος εξόρυξης φυσικού αερίου είναι το fracking. Κατ’ αυτόν, διοχετεύεται με σωλήνες νερό μέσα στη γη, έτσι ώστε να πιεστεί το αέριο να βρει διέξοδο στην επιφάνεια. Όμως, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μιας σοβαρής παρενέργειας. Το νερό ανακατεύεται με τα τοξικά και διαχέεται υπογείως στον υδροφόρο ορίζοντα, μολύνοντας και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία.

Στην ιστορία που παρακολουθούμε, δύο εκπρόσωποι μιας εταιρίας φυσικού αερίου, ο Στιβ Μπάτλερ (Ματ Ντέιμον) και η Σου Τόμασον (Φράνσις Μακ Ντόρμαντ), έρχονται σε μια αγροτική περιοχή να πείσουν τους αγρότες για το οικονομικό όφελος (σε χρήμα) που θα έχουν αν υπογράψουν την άδεια για εξόρυξη στην περιοχή τους, φροντίζοντας να πλευρίσουν κάποιους ανθρώπους κλειδιά. Αρχικά, βρίσκουν αντίσταση από έναν γέρο καθηγητή του χωριού (Χαλ Χόλμπρουκ), που κάνει ενοχλητικές ερωτήσεις, ενώ οι δυσκολίες μοιάζουν να αυξάνονται από τις παρεμβάσεις ενός ακτιβιστή περιβαλλοντολόγου (Τζον Κρασίνσκι).

Πέραν τούτων, το σενάριο δεν έχει καμιά σχέση με εταιρικό θρίλερ, είναι «δράμα υπαίθρου» ως αν ήταν δράμα δωματίου. Εστιάζοντας σε έναν χαρακτήρα, ο Σαντ καταφέρνει να αποδώσει διακριτικά το κλίμα ύφεσης και μαζικής κατάθλιψης που μοιάζει παράταιρο με τους ανοιχτούς ορίζοντες και ο Ντέιμον ενσαρκώνει τον ρόλο με τη γνωστή του «σιωπηλή» κι αποτελεσματική ερμηνεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου