ΕΞΟΔΟΣ

Κινηματογραφικές περιπέτειες

κινηματογραφικές-περιπέτειες-225651

Με την ταινία «Ο Κυνηγός» σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Νετχάιμ, συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στη Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων πραγματοποιείται στις 8:30 μ.μ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι : Γουίλεμ Νταφόε, Σαμ Νιλ, Φράνσις Ο’ Κόνορ, Μοργκάνα Ντέιβις.

Ενας άντρας αναζητά τον εξαφανισμένο(;) τίγρη της Τασμανίας, σε ένα κυνήγι πλούσιο σε υπαρξιακό βάθος και μυστικιστικούς τόνους και μια σπουδαία ταινία που σημαδεύει και πετυχαίνει κάτι κρυμμένο βαθιά μέσα μας. Μπορεί ο τελευταίος τίγρης της Τασμανίας να πέθανε το 1936 στον ζωολογικό κήπο του Χόμπαρτ, όμως μια μεγάλη μερίδα Αυστραλών, πιστεύουν ότι το μυστηριώδες μαρσιποφόρο θηλαστικό, εξακολουθεί να ζει στις ερημιές της αχανούς ηπείρου τους.

Στην ταινία του Ντάνιελ Νετχάιμ, ο Γουίλεμ Νταφόε, φτάνει στη χώρα, απεσταλμένος μιας ευρωπαϊκής εταιρίας βιοτεχνολογίας, θέλοντας να βρει την αλήθεια πίσω από τον μύθο της ύπαρξης ή μη του ζώου -και προφανώς να το συλλάβει, αν το βρει. Θα εγκατασταθεί στην άκρη του αυστραλιανού outback, συγκατοικώντας, παρά τη θέλησή του, με την οικογένεια ενός εξαφανισμένου ζωολόγου και θα βυθιστεί στην μυστικιστική μαγεία της φύσης, ψάχνοντας όλο πιο βαθιά στην ερημιά κι ανακαλύπτοντας προφανώς κάτι πιο ουσιαστικό και σημαντικό από το ζώο που κυνηγά: την αληθινή του φύση.

Η απεραντοσύνη της φύσης και το κλειστό καβούκι ενός άντρα. Το μεγαλείο ενός τοπίου που σε καθηλώνει απέναντι στις μικροσκοπικές ιστορίες, τα ασήμαντα πάθη, την αδύναμη θέληση όσων το διασχίζουν, το χρησιμοποιούν, ζουν στα όρια του. Η άχρονη γαλήνη των βράχων, των κορυφών, των σκιερών δασών και το τρικυμισμένο θυμικό των ανθρώπων. Το όπλο ενός κυνηγού και η αμφίβολη ύπαρξη ενός ζώου στα όρια του μύθου. Η πραγματικότητα και το καθρεφτισμά της σε μια διάσταση σχεδόν συμβολική. Τα γεγονότα, οι ήρωες ολόκληρο το φιλμ του Ντάνιελ Νετχάιμ κινείται ανάμεσα σε ένα πεδίο δημιουργημένο από αντιθετικούς πόλους, σε έναν χώρο που μοιάζει να αιωρείται ανάμεσά τους, μεταξύ της ομίχλης ενός παραμυθιού και της αιχμηρής καθαρότητας μιας σκληρής πραγματικότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου