ΕΞΟΔΟΣ

Γαλλικό σινεμά

γαλλικό-σινεμά-240170

Με την ταινία «Για όλα φταίει το όνομά σου», Γαλλικής παραγωγής 2011, που θα προβληθεί σήμερα Τρίτη 4 Μαρτίου στις 9.30 μμ στο Αχίλλειο, ανοίγει ο ανοιξιάτικος κύκλος προβολών του Σινέ Μεσόγειος.

Η ταινία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία, σενάριο: Ματιέ Ντελαπόρτ, Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ (διασκευή θεατρικής κωμωδίας τους). Πρωταγωνιστούν: Πατρίκ Μπριέλ, Βαλερί Μπενγκιγκί, Σαρλ Μπερλίν. Ένα ζευγάρι περιμένει το πρώτο παιδί, αλλά η αναπάντεχη επιλογή του ονόματος οδηγεί σε κωμικοτραγικές συγκρούσεις με συγγενείς και φίλους.

«Το σινεμά (μας) ταξιδεύει: Ανοίγουμε το δεύτερο μέρος του φετινού προγράμματός μας (Άνοιξη 2014) με ένα μηνιαίο αφιέρωμα στο γαλλόφωνο κινηματογράφο: Τέσσερις ταινίες με φόντο το Παρίσι εναλλάσσονται μεταξύ κωμωδίας και δράματος. Ακολουθεί η ενότητα του ισπανόφωνου σινεμά με δύο ταινίες από την Αργεντινή, γυρισμένες στο Μπουένος Άιρες. Το τριήμερο 2-4 Απριλίου, το Ciné Μεσόγειος παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες ταινίες του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (είσοδος ελεύθερη).

Κατόπιν, το Ciné Μεσόγειος συνεχίζει το ταξίδι του από τις ακτές του Ειρηνικού (Σίδνεϊ) μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού (Λισαβόνα). Σειρά έχουν οι ματιές ενός Άγγλου για το Περού και ενός Ιταλού για το Μαρόκο. Και για το τέλος μια μικρή έκπληξη: Φινάλε στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστή τον βολιώτη πρωταθλητή κολύμβησης Σωτήρη Πάστρα σ’ ένα ελπιδοφόρο κινηματογραφικό ντεμπούτο. Το κινηματογραφικό ταξίδι μας θα συνεχιστεί το καλοκαίρι στο θερινό σινεμά Εξωραϊστική», αναφέρει ο Απόστολος Φοινικόπουλος, υπεύθυνος προγράμματος του Ciné Μεσόγειος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου