ΕΞΟΔΟΣ

Μουσική συνάντηση

μουσική-συνάντηση-258378

Ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου και ο Νίκος Μεργιαλής από τους Μουσικούς Ιχνηλάτες ανταμώνουν μουσικά σε μία ακόμη περιοδεία ανά την Ελλάδα, η οποία τους οδηγεί σήμερα το βράδυ στο «Λυχνάρι», στην Αγριά Βόλου.

Ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου και ο Νίκος Μεργιαλής παρουσιάζουν ένα live εφ’ όλης της ύλης με τραγούδια δικά τους αλλά και άλλων δημιουργών, διασχίζοντας την ελληνική μουσική σκηνή, μαζεύοντας νέους ήχους και ξαναανακαλύπτοντας τους παλιούς. Με διαφορετικές φωνές, ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις, καινούριες προτάσεις, αυτοσχεδιασμούς και γνήσια ξεφαντώματα στο πάλκο και στο δρόμο. Παίζουν οι: Νέστωρ Κόκκαλης (τύμπανα), Νίκος Μπλάνας (μπάσο), Μίμης Κατσούρας (ηλ. κιθάρα), Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν). Μαζί τους η Τόνια Κιουπελόγλου στο τραγούδι.

Ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου ανήκει στους πολύ ταλαντούχους και ιδιαίτερους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς. Εχει τέσσερις δίσκους στο ενεργητικό του, θεατρικές συναυλίες, δημιουργικές συνεργασίες, πολλές ιδέες και αστείρευτο κέφι. Εχει σίγουρα χιούμορ, πάθος, ρεζέρβα χορδές κι ένα ολόκληρο στοκ από μελωδίες και στίχους λίγο πριν συναντηθούν. Έχει παράλληλα φαντασία για να μπορεί να επινοεί και αθωότητα για να μπορεί να ονειρεύεται.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Ρίσκο», οι οποίοι συμμετείχαν στις συλλογές «Rock n’ roll Βοήθειες» & «The rock propaganda series». Εχει γράψει μουσική για την ταινία του Βασίλη Μπουντούρη «Πάρτα όλα», ενώ επένδυσε μουσικά μια τηλεταινία της Αριάν Κοτς. Παράλληλα, έγραψε και τη μουσική της θεατρικής παράστασης για παιδιά «Λέων ο Α΄» (μια διασκευή στους μύθους του Αισώπου) και τη μουσική για την μουσικοθεατρική παράσταση «Ανάθεμα the time blues» όπου και έπαιζε με την ηθοποιό Μάρα Τσικάρα. Συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου, συνθέτοντας τη μουσική για την παράσταση «Χανσελ και Γκρέτελ» των αδερφών Γκριμ, σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη, αλλά και την επιθεώρηση «Γυναίκες με τα …ούλα τους». Εχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες.

Ο Νίκος Μεργιαλής είναι ο ιδρυτής και τραγουδιστής των Μουσικών Ιχνηλατών και μαζί με το Νέστορα Κόκκαλη (ντράμερ του συγκροτήματος) αποτελούν το βασικό κορμό που συνθέτει το συγκρότημα. Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες έχουν δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές, με την τρίτη να βρίσκεται στα σκαριά. Η πρώτη κυκλοφόρησε πριν από πέντε χρόνια με τίτλο «Είμαι ό,τι δεν είμαι» και η τελευταία το 2011 με τίτλο «Αρχισε να φυσά» (στίχοι και μουσική του Νίκου Μεργιαλή).

Ο Νίκος Μεργιαλής υπογράφει επίσης συνθετικά και στιχουργικά τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Μαρίας Γουρζή «Ζωή που τρέχει», ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα και περιέχει και ένα bonus track σε μουσική της Σοφίας Βόσσου. Στην δεκαετή και πλέον πορεία του συγκροτήματος των Μουσικών Ιχνηλατών, προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός συναυλιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς. Κάπως έτσι προέκυψε και η συνεργασία του Νίκου Μεργιαλή με τον Ευγένιο Δερμιτάσογλου, με τον οποίο μοιράζονται κοινές ανησυχίες. Τα τηλέφωνα κρατήσεων είναι 2428092168 – 6948108255.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου