ΕΞΟΔΟΣ

Μυστήριο και συγκίνηση

μυστήριο-και-συγκίνηση-274666

Το φετινό αφιέρωμα του Ciné Μεσόγειος (Δήμος Βόλου/ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ) στο γαλλόφωνο σινεμά ολοκληρώνεται με ένα οικογενειακό δράμα μυστηρίου, υπόδειγμα απλότητας και ουσίας για την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, που κέρδισε το Οικουμενικό Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών 2013.

Πρόκειται για «Το Παρελθόν» (Le passé) συμπαραγωγής Γαλλίας – Ιταλίας, σε σκηνοθεσία – σενάριο του Ασγκάρ Φαρχαντί με τους Αλί Μοσάφα, Μπερενίς Μπεζό, Ταχάρ Ραχίμ, Πωλίν Μπυρλέ, Σαρμπρινά Καζανί, Ζαν Ζεστέν, Ελιές Αγκί.

Η προβολή της ταινίας (διάρκειας 130΄) θα γίνει στο Αχίλλειον (αίθουσα Νίκος Κολοβός) σήμερα Τρίτη 25 Μαρτίου στις 21:30 με γενική είσοδο 3,50 ευρώ.

Ο ιρανός Αχμάντ (Ali Mosaffa) επιστρέφει μετά τέσσερα χρόνια από την Τεχεράνη στο Παρίσι, για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του συναινετικού διαζυγίου του με τη γαλλίδα φαρμακοποιό Μαρί Μπρισό (Bérénice Bejo). Εκείνη τον καλεί στο παλιό τους σπίτι, σ’ ένα λαϊκό παρισινό προάστιο, όπου μένει με τις δυο κόρες της από τον πρώτο της γάμο της, τη Λυσί (Pauline Burlet) και τη Λεά (Jeanne Jestin). Στο ίδιο σπίτι πλέον ζουν κι ένα μικρό αγόρι, ο Φουάντ (Elyes Aguis), με τον πατέρα του, τον Σαμίρ (Tahar Rahim). Ο αραβικής καταγωγής Σαμίρ είναι ο υποψήφιος τρίτος σύζυγος της Μαρί, η οποία ήδη κυοφορεί το παιδί του. Ο Αχμάντ διαπιστώνει ότι η νέα αυτή κατάσταση κρύβει μεγάλα προβλήματα, με επίκεντρο τη Λυσί και την ιταλίδα σύζυγο του Σαμίρ, η οποία βρίσκεται σε κώμα ύστερα από μια απόπειρα αυτοκτονίας. Μέσα στο ίδιο σπίτι, που άλλοτε στέγασε την οικογένειά τους, ο Αχμάντ και η Μαρί έρχονται τώρα αντιμέτωποι με το παρελθόν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου