ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Παιδιά ενός άλλου θεού»

προβολή-ταινίας-παιδιά-ενός-άλλου-θε-290351

Με την ταινία «Τα παιδιά ενός άλλου θεού» σε σκηνοθεσία Μιράζ Μπεζάρ, συνεχίζονται την Παρασκευή 4 Απριλίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ. Παίζουν οι ηθοποιοί : Σενάι Οράκ, Μουχάμεντ Αλ, Χακάν Καρσάκ.

Μετά τη δολοφονία των γονιών τους από παρακρατική ομάδα, δύο μικρά παιδιά Κούρδων αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους του Ντιγιαρμπακίρ, σε μια δοσμένη με ρεαλισμό και συγκίνηση ταινία.

Την τραγωδία της 10χρονης Γκιουλιστάν και του μικρότερου αδερφού της Φιράτ, που είναι αναγκασμένα να ζουν στους δρόμους μιας μικρής πόλης της νοτιοανατολικής επαρχίας του Ντιγιαρμπακίρ, αφηγείται ο παραγωγός/ηθοποιός/σεναριογράφος Μιράζ Μπεζάρ στην πρώτη του ταινία (βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ της Πόλης, 2010). Η ταινία, για ακόμη μία φορά, επιβεβαιώνει την αναβίωση και την τόλμη στην επιλογή των θεμάτων του νέου τούρκικου σινεμά.

Ο Μπεζάρ σκιαγραφεί με λεπτομέρεια, ρεαλισμό και κοινωνική συνείδηση το δράμα των παιδιών, θύματα της καταπιεστικής απέναντι στους Κούρδους πολιτικής του τουρκικού καθεστώτος, ιδιαίτερα της προηγούμενης δεκαετίας. Η καταγραφή μιας βασανιστικής καθημερινής ζωής, το σπρώξιμο των ορφανών παιδιών στο περιθώριο και η εκμετάλλευσή τους από τους μεγάλους (οι «σωτήρες» τους ετοιμάζονται να τους στείλουν στην Κωνσταντινούπολη για να ζητιανεύουν αλλά και να βοηθούν τους μεγαλύτερούς τους σε κλοπές) φέρνουν στον νου τις ταινίες τόσο του ιταλικού νεορεαλισμού όσο και τις σύγχρονες βραζιλιάνικες ταινίες («Η πόλη του θεού» κ.ά.) αποκαλύπτοντας ένα δυνατό, συγκινητικό έργο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου