Θεατρική παράσταση «Η Χιονάτη και οι Επτά Αδελφές»

Τελευταία ενημέρωση: 2014-04-18, 11:25:31
Θεατρική παράσταση «Η Χιονάτη και οι Επτά Αδελφές»

«Η Χιονάτη και οι Επτά Αδελφές» θα παρουσιαστούν στο κλειστό αμφιθέατρο της Αλοννήσου

Την πρωτότυπη θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Χιονάτη και οι Επτά Αδελφές» θα παρουσιάσουν οι γνώριμοι πλέον στο ευρύ κοινό, Greek Island Thespians(GITs), οι οποίοι ζουν στην Αλόννησο, στις 23-26 Απριλίου, στο κλειστό αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου στο Πατητήρι. Πρόκειται για μία ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2010, της οποίας, μεταξύ άλλων, ένας από τους στόχους της είναι να ανεβάζει μια παραδοσιακή Βρετανική παντομίμα στο κλειστό αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου κατά την εβδομάδα μετά το Ορθόδοξο Πάσχα.

Σε κάθε τους εμφάνιση έχουν καταφέρει να κερδίζουν το κοινό, με τη δυναμική τoυς παρουσία και τις εκπληκτικές ερμηνείες τους. Οι ενθουσιώδεις θεατές απολαμβάνουν την ποικιλία της μουσικής, του χορού και πάνω απ’ όλα το χιούμορ που οι παραστάσεις προσφέρουν. Στη φετινή παράσταση -χάρη στο γενναιόδωρο κοινό- έχουν προστεθεί νέα κοστούμια, μια disco μπάλα και ένας νέος μείκτης ήχου στα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Η ανταπόκριση του κοινού ως προς τις «Δωρεές για την Παραγωγή και την Ανάπτυξη των GITs», οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας των παραστάσεων των GITs κάθε χρόνο.

Στην ελληνική μυθολογία, οι Πλειάδες ήταν επτά αδελφές: η Μαία, η Ηλέκτρα, η Αλκυόνη, η Ταϋγέτη, η Στερόπη, η Κελαινώ και η Μερόπη, οι οποίες ήταν οι παρθένες συντρόφοι της Αρτέμιδος, της θεάς του Κυνηγιού και της Σελήνης.

Μια μέρα, ενώ κυνηγούσε ο μεγάλος κυνηγός Ωρίωνας παρείσφρησε σε ένα ηλιόλουστο ξέφωτο, όπου διαταράχθηκε το αθώο παιχνίδι των αδελφών. Έφυγαν σε κατάσταση συναγερμού. Τα πάθη του όμως αναζοπυρώθηκαν από την ομορφιά και τη χάρη τους και έτσι τις κυνηγούσε ανελέητα, όπως ήταν αναμενόμενο από τον σπουδαιότερο θνητό κυνηγό.

Απογοητευμένη η Αρτεμις παρακάλεσε τον Δία να παρέμβει. Με χαρακτηριστικό «Ολύμπιο» σαρκασμό, το έκανε. Καθώς ο κυνηγός πλησίασε τα θήραματά του, ο Δίας μεταμόρφωσε τις επτά αδελφές σε ένα σμήνος περιστεριών. Πέταξαν στους ουρανούς, απρόσιτες από τον διώκτη τους, αλλά και απομακρυσμένες από τη γήινη συντροφιά της θεάς.

Μόνο έξι αστέρια είναι σαφώς ορατά με γυμνό μάτι. Οι αρχαίοι Ελληνες εξηγούσαν την ξαφνική εξαφάνιση του έβδομου αστεριού σε διάφορες αφηγήσεις. Σύμφωνα με μία από αυτές, όλες οι Πλειάδες ήταν σύζυγοι Θεών, με εξαίρεση τη Μερόπη. Εγκατέλειψε τις αδελφές της ντροπιασμένη, έχοντας επιλέξει έναν θνητό σύζυγο, τον Σίσυφο, τον Βασιλιά της Κορίνθου.

Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές ιστορίες για τις Πλειάδες, την Αρτεμις και τον Ωρίωνα. Ομως, μετά από πολλή έρευνα, ανακαλύψαμε ότι και η Χιονάτη ήταν, πράγματι, άλλη μία από τις επίγειους συντρόφους τους... (Ω! Ναι, ήταν!). Ετσι, εδώ έχουμε τον εναλλακτικό μύθο μας!

Η παράσταση ξεκινάει στις 19:30 και καθώς η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα δελτία δωρεάν εισόδου διανέμονται από τη Ρενέ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 24240 65833.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=