ΕΞΟΔΟΣ

Προβολές στο Μεταξουργείο

προβολές-στο-μεταξουργείο-315621

Ο ανοιξιάτικος κύκλος προβολών στο Μεταξουργείο της Νέας Ιωνίας συνεχίζεται την Παρασκευή 25 Απριλίου στις 9.30 μμ με μια πολύ αξιόλογη ταινία. Συγκεκριμένα θα προβληθεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Αργεντινή, μια παράξενη, πικρή κωμωδία για την ανθρώπινη επικοινωνία και το απρόσμενο στοιχείο της ζωής. «H Αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Μπορενζτάιν και είναι Αργεντίνικη παραγωγή. Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Ντάριν, Χουάνγκ Σενγκ Χουάνγκ, Μούριελ Σάντα Άνα, Ενρίκ Ροντρίγκεζ, Ιβάν Ρόμα Νέλι.

Ο Ρομπέρτο είναι ένας μεσήλικος εργένης, ο οποίος εκτός του ότι διατηρεί ένα μαγαζάκι με σιδηρικά σε μια γειτονιά του Μπουένος Αιρες είναι και μανιακός συλλέκτης άρθρων που περιγράφουν ασυνήθιστες αληθινές ιστορίες με τραγική κατάληξη. Χαρακτηριστική περίπτωση στραβόξυλου, μιλά με ελάχιστους ανθρώπους και λειτουργεί στην επιχείρησή του αλλά και στη ζωή του με ακρίβεια και αυστηρούς κανόνες. Μια μέρα θα βρει στο δρόμο του τον Τζουν, έναν ευγενικό Κινέζο που ψάχνει να βρει τον θείο του στην Αργεντινή χωρίς να ξέρει λέξη στα ισπανικά, παίρνοντας τη δύσκολη για τον ίδιο απόφαση να τον βοηθήσει.

Εξάλλου το Μάιο, προγραμματίζονται τρεις προβολές. Στις 2 Μαΐου θα προβληθεί η ταινία «Κάτι σαν έρωτας» του Αμπάς Κιαροστάμι. Πρωταγωνιστούν: Ριν Τακανάσι, Ταντάσι Οκούμο, Ρίο Κάσε, Ντέντεν. Μία ελπιδοφόρα δραματική κωμωδία γυρισμένη στο Τόκιο.

Στις 9 Μαΐου θα προβληθεί «Το Μερίδιο των Αγγέλων» του Κεν Λόουτς. Πρωταγωνιστούν: Πολ Μπράνιγκαν, Τζον Χένσο, Γκάρι Μέιτλαντ, Τζασμίν Ρίγκινς, Γουίλιαμ Ρουέν, Ρότζερ Αλαμ.

Η αυλαία κλείνει στις 15 Μαΐου με την ταινία «Μια Αξιοπρεπής Οικογένεια» του Μασούντ Μπακσί. Πρωταγωνιστούν: Μπαμπάκ Χαμιντιάν, Μερντάντ Σεντιγκιάν, Μεχράν Αχμαντί, Αχού Κεραντμάντ. Μια ολοζώντανη, προσωπική ταινία από το Ιράν αναδεικνύεται στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες κι έρχεται στην Ελλάδα, αναζητώντας κοινά μονοπάτια στους ανθρώπους που βλέπουν τη χώρα τους ν’ αλλάζει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου