Προβολές για σινεφίλ

Τελευταία ενημέρωση: 2014-04-21, 10:15:40
Προβολές για σινεφίλ

Μετά το επιτυχημένο τρίτο αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2013 με αναφορά στα γεγονότα που ακολούθησαν το θάνατο του εκλεγμένου προέδρου της Χιλής Σαλβαδόρ Αλλιέντε, ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού οργανώνει το τέταρτο αφιέρωμα, σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας - AROMA LATINO» και την Πρεσβεία της Ισπανίας.

Στη διάρκεια του Απριλίου, μία ημέρα κάθε εβδομάδα παρουσιάζονται τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες ισπανικές ταινίες, η κάθε μία από τις οποίες ανήκει σε ξεχωριστή δεκαετία. Οι προβολές πραγματοποιούνται στο «Αχίλλειον», στις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στο χώρο υπάρχει καλάθι, όπου - όποιος επιθυμεί - μπορεί να αφήσει τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του αφιερώματος την Τετάρτη 23 Απριλίου θα προβληθεί η ταινία «Lacolmena» (Η κυψέλη) του MarioCamus, με τους Βικτόρια Αβρίλ, Φρανθίσκο Αλγκόρα, Ραφαέλ Αλόνσο, Ανα Μπελέν, Χοσέ Λουίς Λόπεθ Βάθκεθ, Φρανθίσκο Ραμπάλ, Αγουστίν Γκονθάλεθ, Χοσέ Σακριστάν. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ισπανού συγγραφέα Καμίλο Χοσέ «Θέλα» (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1989. Την Τετάρτη 30 Απριλίου θα προβληθεί η ταινία Lalenguadelasmariposas(Η γλώσσα της πεταλούδας), του José LuisCuerda.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=