ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας “La colmena”

προβολή-ταινίας-la-colmena-317326

Το 4ο αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο συνεχίζεται την Τετάρτη 23 Απριλίου, με την ταινία «La colmena» (Η κυψέλη) του Mario Camus, παραγωγής του 1982 και διάρκειας 112 λεπτών. Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας– AROMA LATINO» και την Πρεσβεία της Ισπανίας προβάλουν μία από τις δημοφιλέστερες ισπανικές ταινίες στο «Αχίλλειο», στις 9.30 το βράδυ, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ισπανού συγγραφέα Καμίλο Χοσέ Θέλα (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1989), ο οποίος έχει και ένα μικρό ρόλο στην ταινία. Η δράση εκτυλίσσεται στη μεταπολεμική Μαδρίτη (1942) με τους κατοίκους της θύματα των συνεπειών του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Ανάμεσά τους μια ομάδα φίλων, που μιλούν καθημερινά, επί παντός επιστητού, στο καφέ «Λα Ντελίθια».

Παίζουν οι: Βικτόρια Αβρίλ, Φρανθίσκο Αλγκόρα, Ραφαέλ Αλόνσο, Άνα Μπελέν, Χοσέ Λουίς Λόπεθ Βάθκεθ, Φρανθίσκο Ραμπάλ, Αγουστίν Γκονθάλεθ, Χοσέ Σακριστάν.

Η ταινία βραβεύτηκε με την Άρκτο καλύτερης ταινίας της Berlinale του 1983.

Στο χώρο του κινηματογράφου θα υπάρχει όπως πάντα καλάθι, όπου- όποιος θέλει- μπορεί να αφήσει τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η τελευταία ταινία του αφιερώματος, θα προβληθεί την Τετάρτη στις 30 Απριλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου