ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία Γ. Μήτση και Ν. Μεργιαλή

συναυλία-γ-μήτση-και-ν-μεργιαλή-318580

Για ένα μοναδικό Live στο Λυχνάρι στην Αγριά θα ανταμώσουν το ερχόμενο Σάββατο 26 Απριλίου, στις 22:30 μ.μ. ο Γιάννης Μήτσης και ο Νίκος Μεργιαλής από τους Μουσικούς Ιχνηλάτες. Οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα live εφ’ όλης της ύλης με δικά τους τραγούδια αλλά και διασκευές τραγουδιών.

Οσον αφορά τα βήματα του Γιάννη Μήτση έρχονται από τις ηρωικές εποχές του ροκ. Εμβληματικό πρόσωπο της εναλλακτικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, συνοδοιπόρος του Παύλου Παυλίδη, έδωσε με τις μπαγκέτες του για κάμποσα χρόνια τον σφυγμό στα Ξύλινα Σπαθιά, το συγκρότημα που φώτισε το ελληνικό ροκ. Εψαξε μόνος του δρόμους εκφραστικούς . Εχει στο σακίδιό του δύο προσωπικούς δίσκους, το «Συνεχέςωράριο» το 1997 και το «Κι έτσι χωρίς να βιάζομαι» το 2004, ενώ ο τρίτος προσωπικός του δίσκος τιτλοφορείται «Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος».

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Μεργιαλής είναι ο ιδρυτής και τραγουδιστής των Μουσικών Ιχνηλατών και μαζί με το Νέστορα Κόκκαλη (ντράμερ του συγκροτήματος) αποτελούν το βασικό κορμό που συνθέτει το συγκρότημα.

Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες μετράνε δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές, με την τρίτη να βρίσκεται στα σκαριά. Η πρώτη κυκλοφόρησε πριν από πέντε χρόνια με τίτλο “Είμαι ό,τι δεν είμαι” και η τελευταία το 2011 με τίτλο «Αρχισε να φυσά» (και οι δύο δίσκοι έχουν την υπογραφή σε στίχους & μουσική του Νίκου Μεργιαλή).

Με κριτική ματιά σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά, αλλά και χωρίς να λείπει το ερωτικό στοιχείο, τα μουσικά τους ακούσματα αποτελούν ένα πάντρεμα ροκ και παραδοσιακών στοιχείων, με τρόπο που στους δίσκους τους να συνυπάρχουν οι μπαλάντες με τα μπλουζ και τα δυναμικά κομμάτια αλλά και ένα ηλεκτρικό ζεϊμπέκικο.

Στην, πάνω από δεκαετή πλέον, πορεία του συγκροτήματος των Μουσικών Ιχνηλατών προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός συναυλιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες, με αστείρευτη επί σκηνής ενέργεια που ξέρουν να μεταδίδουν τόσο άμεσα στο κοινό.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό ενώ οι ενδιαφερόμενοι για κρατήσεις μπορούν να τηλεφωνούν στα παρακάτω τηλ: 6948108255 και 2428092168.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου