ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία Χορωδίας Αρτέμιδος Αττικής

συναυλία-χορωδίας-αρτέμιδος-αττικής-385630

Συναυλία θα πραγματοποιήσει η Χορωδία του Δήμου Αρτέμιδος Αττικής το Σάββατο 7 Ιουνίου στις 8 μμ στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Η χορωδία δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 από τον μαέστρο και μουσουργό Χρήστο Πάντα, γιο του γνωστού Βολιώτη μαέστρου και συνθέτη Ντίνου Πάντα και ανιψιό του επίσης γνωστού μεγάλου βολιώτη τραγουδιστή Αλέκου Πάντα(Α βραβείο το 1060 στο φεστιβάλ της Βαρκελώνης με το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα «θα κλέψω τα τριαντάφυλλα»).

Οικογένεια μουσικών και ο παππούς του εξαίρετος Βυζαντινός ψάλτης στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου προπολεμικά. Όντας μόνιμος κάτοικος Αρτέμιδας Αττικής, δημιούργησε αυτή τη χορωδία από άπειρους στο πολυφωνικό τραγούδι ερασιτέχνες χορωδούς και με την προσθήκη πολύ αξιόλογων νέων σε ηλικία μονάδων, χάρις στην προσπάθεια και τον ενθουσιασμό και των 2 μερών (μαέστρου – χορωδών), επήλθε σε πολύ σύντομο διάστημα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η χορωδία είναι μικτή τετράφωνη και έχει περίπου 35 μέλη. Μετά από πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις που πραγματοποίησε στην περιοχή της Αρτέμιδος,, πέρασε τα όρια της περιοχής, δίνοντας συναυλίες και σε άλλα μέρη της Αττικής με κορυφαίο γεγονός την συναυλία στην αίθουσα του φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», ενθουσιάζοντας τους παρευρισκομένους.

Το ρεπερτόριο αποτελείται από γνωστά Ελληνικά τραγούδια τα οποία δεν έχουν κουράσει το χορωδιακό κοινό, αλλά και από μερικά ξένα τραγούδια. Η παρουσία αρκετών αξιόλογων σολίστ όλων των ηλικιών, δίνει την δυνατότητα στις συναυλίες της χορωδίας, να εναλλάσσεται το χορωδιακό με το σολιστικό τραγούδι, καθ’ όσον ο μαέστρος έχει υιοθετήσει απόλυτα τον αρχαίο ελληνικό κανόνα: «Η αρμονία βρίσκεται στην ποικιλία και στις αντιθέσεις». Σχεδόν όλες οι εναρμονίσεις είναι του μαέστρου. Η Χορωδία Αρτέμιδος Αττικής αποτελεί μέλος της Ε.Χ.Ε (Ένωση Χορωδιών Ελλάδος).

Ο Χρήστος Πάντας από μικρό παιδί έμαθε μουσική και κιθάρα δίπλα στον πατέρα του Ντίνο Πάντα και με το ταλέντο που διέθετε αλλά και με την φωνή του, έγραφε από μικρός δικά του τραγούδια τα οποία εκτελούσε ο ίδιος. Αργότερα, πήρε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο. Επίσης έκανε ταχύρυθμα μαθήματα μουσικής την περίοδο που σπούδαζε στο Λονδίνο. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την σύνθεση μουσικής για κινηματογράφο και ντοκιμαντέρ κάποια από τα οποία παίχτηκαν στην κρατική τηλεόραση, όπως «Το μηχάνημα των Αντικυθήρων» κ.α..

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη σύνθεση συμφωνικών έργων -έχοντας συνθέσει πέντε έργα- καθώς και με τη διεύθυνση χορωδιών. Τη γνώση της διεύθυνσης χορωδιών την έλαβε από την συμμετοχή του στις χορωδίες του πατέρα του, όμως ακολουθεί τη δική του χορωδιακή αντίληψη, η οποία αντικατοπτρίζεται στις εναρμονίσεις του, οι οποίες χαρακτηρίζονται από το αυστηρά προσωπικό μουσικό του ύφος. Φιλοδοξία του μαέστρου και των χορωδών είναι η χορωδία να διακριθεί ως μία από τις καλύτερες χορωδίες στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου