ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση «Το όνειρο του σκιάχτρου»

θεατρική-παράσταση-το-όνειρο-του-σκι-386675

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Το όνειρο του σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά θα παρουσιαστεί από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου την Τετάρτη 4 Ιουνίου στις 7.30 μμ. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο «της θεατρικής – πολιτιστικής Ανοιξης του σχολείου μας, ακολουθώντας το γενικότερο στόχο μας, ο οποίος είναι το σχολείο να υφίσταται όχι μόνο ως χώρος γνώσης αλλά και ως χώρος ενός γενικότερου προβληματισμού, αισθητικής καλλιέργειας και πολιτισμού» υπογραμμίζει το έμψυχο δυναμικό του σχολείου.

Παίζουν οι μαθητές του 2ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βόλου: Ελλη Φωτίου, Αγγελίνα Σκαλίδη, Τζώρτζια Χασιακού, Αντώνης Σκαμπαρδώνης, Άνθιμος Παπαδόπουλος, Λέων Τριανταφυλλίδης, Αμαλία Βουτσινά, Θεοδώρα Καλαντώνη, Πέτρος Καραδέμητρος, Μαριλίτα Γουργούλια, Μαρία Κουτρούμπα, Χριστίνα Καβούρα, Αχιλλέας Βουλγαρίδης, Ξένια Αλαμανιώτη, Ορέστης Χαρίτος, Οριάννα Βασιλάκου, Κων|νος Βρύσης- Μπακατσέλος, Ζήσης Καλόγηρος, Κατερίνα Καρακασιλιώτη, Ελλη Στραγαλλινού, Γιώργος Λάζος, Δημήτρης Μιχαήλ, Γιώργος Παλαιογιάννης, Δημήτρης Ρίζος, Νίκος Σκαλίδης, Σεμίνα Σπύρου, Μαρίζα Γιαρέντη, Βασίλης Καβούρας, Νίκος Κουκουσέλης, Χρήστος Κουτρούμπας, Γιάννης Πούσιας, Χάρις Σπύρου, Μανόλης Τσεκούρας, Ιωάννα Τσοκανάκη, Μιχάλης Κοζαδίνος, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Νάσιος, Νικολέτα Σουρλίγκα και Στέλλα Σαρσώνη.

Η τρίτη τάξη του Σχολείου ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης. Μουσική επιμέλεια και διδασκαλία τραγουδιών Νίκος Παπαθανασίου. Μπουζούκι Γιάννης Κουκουνίτσας, τραγούδι: Μυρτώ Παπαμιχαήλ, Δήμητρα Λαρυγγάκη, επιμέλεια παράστασης: Γκέλλυ Τσιαμανή.

Το θέατρο είναι μια τέχνη ζωντανή, βιωματική «και ως τέτοια έχει τη δύναμη να μεταδίδει συγκλονιστικά συναισθήματα, μηνύματα, γνώσεις και να ενεργοποιεί πνευματικά χαρίσματα στον θεατή του όπως και στον μαθητή .Δεν ξέρουμε αν όλοι οι μαθητές μπορούν να γίνουν καλλιτέχνες ξέρουμε όμως ότι όλοι μπορούν να είναι δημιουργικοί .Αυτή η δημιουργικότητα είναι κάτι σαν τη δύναμη της αγάπης που προσπαθεί να βγει προς τα έξω. Δεν διδάσκεται. Αλλά εμείς μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ώστε κάτι τέτοιο να συμβεί» υπογραμμίζει η Δέσποινα Μουζαλά, διευθύντρια του 2ου Δημ. Σχ. Βόλου.

Η δασκάλα Ευαγγελία Τσιαμανή τονίζει από την πλευρά της ότι: «Ανεκτίμητη είναι η αξία του θεάτρου στο σχολείο. Βοηθά το παιδί να αναπτύξει την παρατηρητικότητά του, να ανακαλύψει τις ψυχοσωματικές του δυνατότητες, να εξωτερικεύσει τον εσωτερικό του κόσμο, να υπερβεί τις αναστολές και τις αδυναμίες του. Να επικοινωνήσει με τον εαυτό του και το περιβάλλον του, να διοχετεύσει δημιουργικά τις συναισθηματικές του εντάσεις, να εκτονωθεί. Η χαρά, η δημιουργία, η συνεργασία, η συγκέντρωση αλλά και η προσφορά είναι επίσης ζητούμενα που «ζωντανεύουν» το σχολείο και κάνουν τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς ευτυχισμένους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου