ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Μήτσης και Νίκος Μεργιαλής live στο Λυχνάρι

γιάννης-μήτσης-και-νίκος-μεργιαλής-live-σ-402695

Το Σάββατο 26 Ιουλίου ο Γιάννης Μήτσης και ο Νίκος Μεργιαλής από τους Μουσικούς Ιχνηλάτες ανταμώνουν για ένα μοναδικό Live στο Λυχνάρι (Αγριά Βόλου).

Τα βήματα του Γιάννη Μήτση έρχονται από τις ηρωικές εποχές του ροκ. Εμβληματικό πρόσωπο της εναλλακτικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, συνοδοιπόρος του Παύλου Παυλίδη, έδωσε με τις μπαγκέτες του για κάμποσα χρόνια τον σφυγμό στα Ξύλινα Σπαθιά, το συγκρότημα που φώτισε το ελληνικό ροκ. Έψαξε μόνος του δρόμους εκφραστικούς .

Έχει στο σακίδιό του δύο προσωπικούς δίσκους, το «Συνεχέςωράριο» το 1997 και το «Κι έτσι χωρίς να βιάζομαι» το 2004, ενώ ο τρίτος προσωπικός του δίσκος τιτλοφορείται «Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος». Ο

Γιάννης Μήτσης στα τραγούδια του φωτογραφίζει τις αλήθειες και τα ψέματα, το φως που τρέχει, τα χρώματα που αλλάζουν. Εξομολογείται τις στιγμές και τα βιώματα του. Μας φιλοξενεί στα Γιάννενα που έχει μέσα του. Μιλάει για την αγάπη, τη φιλία αλλά σαν σημαδεμένος από την γενιά των Beat τραγουδά … «Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος». Στον δίσκο συμμετέχει στις κιθάρες και τα φωνητικά ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, καθώς και η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια συγκινητική «συνάντηση» με τον Μήτση στο τραγούδι «Δεν ξέρω» που έχει ξεχωρίσει ήδη στα ραδιόφωνα.

Ο Νίκος Μεργιαλής είναι ο ιδρυτής και τραγουδιστής των Μουσικών Ιχνηλατών και μαζί με το Νέστορα Κόκκαλη (ντράμερ του συγκροτήματος) αποτελούν το βασικό κορμό που συνθέτει το συγκρότημα.

Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες μετράνε δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές, με την τρίτη να βρίσκεται στα σκαριά. Η πρώτη κυκλοφόρησε πριν από πέντε χρόνια με τίτλο “Είμαι ό,τι δεν είμαι” και η τελευταία το 2011 με τίτλο “Άρχισε να φυσά” (και οι δύο δίσκοι έχουν την υπογραφή σε στίχους & μουσική του Νίκου Μεργιαλή). Με κριτική ματιά σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά, αλλά και χωρίς να λείπει το ερωτικό στοιχείο, τα μουσικά τους ακούσματα αποτελούν ένα πάντρεμα ροκ και παραδοσιακών στοιχείων, με τρόπο που στους δίσκους τους να συνυπάρχουν οι μπαλάντες με τα μπλουζ και τα δυναμικά κομμάτια αλλά και ένα ηλεκτρικό ζεϊμπέκικο…

Αυτό τον καιρό οι Μουσικοί Ιχνηλάτες έχοντας στα σκαριά το τρίτο κατά σειρά cd, βρίσκονται σε διαδικασία ηχογράφησης των νέων τραγουδιών, σε μία δουλειά που αναμένεται να κάνει αίσθηση… Στην, πάνω από δεκαετή πλέον, πορεία του συγκροτήματος των Μουσικών Ιχνηλατών προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός συναυλιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες, με αστείρευτη επί σκηνής ενέργεια που ξέρουν να μεταδίδουν τόσο άμεσα στο κοινό…

Ο Γιάννης Μήτσης και ο Νίκος Μεργιαλής θα παρουσιάσουν ένα live εφ’ όλης της ύλης με τραγούδια των δύο δημιουργών αλλά και πολλές διασκευές που έχουν καταφέρει να τις κάνουν «δικές τους» με το προσωπικό τους ύφος.

Σάββατο 26 Ιουλίου στο Λυχνάρι, στην Αγριά Βόλου

Είσοδος ελεύθερη – τηλ. Κρατήσεων 6948108255 και 2428092168 – έναρξη 22.30

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου