ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Ψυχή βαθιά»

προβολή-ταινίας-ψυχή-βαθιά-408330

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης «Ιωλκός», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου συνεχίζει τις προβολές του, στην όμορφη και δροσερή αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγιο Ονούφριο. Την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Ψυχή βαθιά».

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αγγέλκος, Χρήστος Καρτέρης, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Συμεωνίδης και Βικτώρια Χαραλαμπίδου.

1949, τρίτη χρονιά του Εμφυλίου Πολέμου. Στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας σε μεγάλες και μικρές μάχες, μέρα και νύχτα, το αίμα κυλάει ποτάμι.

Δύο αδέρφια, ο Ανέστης 17 χρονών (Χρήστος Καρτέρης) και ο Βλάσης 14 (Γιώργος Αγγέλκος), βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο πατέρας τους νεκρός από νάρκη, η μάνα τους σε στρατόπεδο αμάχων.

Στην «Ψυχή βαθιά» ο Ανέστης και ο Βλάσης μέσα από τα περάσματα του θανάτου, τα δασωμένα του φόβου και τα υψώματα του ηρωισμού γίνονται σήμερα, 60 χρόνια μετά, και δικοί μας οδηγοί μνήμης και ώριμου στοχασμού για την τριετία που αφάνισε χιλιάδες νέους και σημάδεψε βαριά την χώρα.

Μουσική και τραγούδια του Γιάννη Αγγελάκα. Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική προσφορά ενός τροφίμου.

Παράλληλα όσοι έλθουν για να παρακολουθήσουν τις προβολές του Σινέ Ιωλκός, θα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση με τίτλο «Παράλληλες διαδρομές» (με έργα γνωστών ζωγράφων της εποχής του Θεόφιλου, από τη Δημοτική συλλογή και το Μουσείο Αλ. Κ. Δάμτσα Δήμου Βόλου) σε συνεργασία με την Δ/νση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 8 μ.μ έως τις 11 μ.μ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου