ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση «Δεσποινίς ετών 39»

θεατρική-παράσταση-δεσποινίς-ετών-39-408359

Επίσημη πρώτη με διαχρονική κωμωδία πραγματοποιεί η θεατρική παρέα Συκής, η οποία παρουσιάζει το έργο των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου «Δεσποινίς ετών 39» το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Συκής.

Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί καρπό πολύωρων προβών και προετοιμασίας, με επίκεντρο τη θεατρική έκφραση και δημιουργία. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο γνωστός συμπολίτης ηθοποιός Σταμάτης Παγασαίος, την πρωτότυπη μουσική της παράστασης συνέθεσε ο Θοδωρής Κουτσοβαγγέλης και τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν οι: Γαρύφαλλος Κωστούλιας, Γαρυφαλλιά Ακρίβου, Δημήτρης Χριστογιάννης, Σοφία Χαλίδου, Δημήτρης Κοσμάς, Βαγγελίτσα Παπανικολάου, Αποστόλης Στάμος και Γιάννης Γκουμάκης.

Η θεατρική παρέα της Συκής δούλεψε με πολύ κέφι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προκειμένου να παρουσιάσει μια παράσταση με επαγγελματικές προδιαγραφές. «Είναι η πρώτη παραγωγή της Θεατρικής παρέας Συκής, στην οποία έδωσα το συγκεκριμένο όνομα διότι όνειρό μου είναι να είμαστε μια παρέα. Τα παιδιά που συμμετέχουν, προέρχονται από την περιοχή της Συκής, είναι όλοι εραστές της τέχνης και εργάστηκαν με αυτοθυσία, προκειμένου να παρουσιάσουμε μια δουλειά επαγγελματικού επιπέδου» όπως υπογραμμίζει ο Σταμάτης Παγασαίος, «ψυχή» της θεατρικής συντροφιάς.

Αναφερόμενος στην σκηνοθετική απόδοση της παράστασης, ο γνωστός συμπολίτης ηθοποιός, επισημαίνει ότι «το έργο αποδίδεται με απόλυτο σεβασμό και προσπάθησα να το φέρω κοντά στο σήμερα, διατηρώντας το αυτούσιο. Η συγκεκριμένη κωμωδία των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου ανήκει στα διαμάντια του Ελληνικού θεάτρου και πραγματεύεται τις αξίες που έχουν χαθεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος εισηγήθηκε την πρόταση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου δημιουργικού θεατρικού πυρήνα στον Πολιτιστικό Σύλλογος Συκής «Γ. Ρηματισίδης», ο οποίος αγκάλιασε με την σειρά του την ιδέα, που έγινε πλέον πράξη.

Η πρεμιέρα της παράστασης στη Συκή, είναι η αφετηρία μιας μίνι περιοδείας, που θα πραγματοποιηθεί στο Πήλιο, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, προς τέρψη των θεατρόφιλων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 11 Αυγούστου προγραμματίζεται παράσταση στο Νεοχώρι, στις 16 Αυγούστου στη Μπούφα και συγκεκριμένα στην αυλή του σχολείου που βρίσκεται δίπλα από την Εκκλησία, στις 20 Αυγούστου, κατά πάσα πιθανότητα, στο θεατράκι του Ιδρύματος «Αγγελίνη-Χατζηνίκου» στο Χόρτο και ο πρώτος κύκλος της μίνι περιοδείας κλείνει στις 3 Σεπτεμβρίου στο Προμύρι.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου