ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικές κατανυκτικές βραδιές σε προαύλιους χώρους ναών και μοναστηριών

μουσικές-κατανυκτικές-βραδιές-σε-προ-408676

Μουσικές βραδιές θα πραγματοποιηθούν σε κατανυκτικό κλίμα στο πλαίσιο των παρακλήσεων της Παναγίας, από την 1η έως και τις 13 Αυγούστου.

Ο νεοσύστατος φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Ιωλκός», θέλοντας να προσθέσει στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου, μετά την Ακολουθία των Παρακλήσεων όπου προηγουμένως θα λειτουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων επιπέδου που θα γίνονται σε προαύλιους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Σκοπός να ελαφρύνει κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα, να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών.

Επιπλέον θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο, αναδεικνύονται «κρυμμένοι» εξαιρετικοί θρησκευτικοί και πολιτισμικοί χώροι, που ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει καλύτερα. Πανέμορφες τοποθεσίες της περιοχής μας, στις οποίες συγχρόνως μπορεί να γίνει θεατής μιας σειράς εξαιρετικών εκδηλώσεων που ταιριάζουν στους χώρους, αποδίδουν την θρησκευτικότητά τους, αναβαθμίζουν και επιπλέον συμβάλουν σε ένα πολιτιστικό διέξοδο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, την Τετάρτη 6 Αυγούστου στις 20.30 θα ακουστούν «Τραγούδια στην Παναγία» από την ορχήστρα «Ιωνία» στον εξωτερικό χώρο του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Επισκοπή Ανω Βόλου. Την εξαμελή ορχήστρα διευθύνει ο Νεκτάριος Δεμελής. Τραγούδι Βασίλης Αγροκώστας.

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου στις 20.30, η ορχήστρα «Ιωνία» θα αποδώσει «Τραγούδια στην Παναγιά» στο Σχολείο του Ρήγα στη Ζαγορά. Την εξαμελή ορχήστρα διευθύνει ο Νεκτάριος Δεμελής. Τραγούδι Βασίλης Αγροκώστας.

Την Παρασκευή 8 Αυγούστου στις 20.30 θα εμφανιστεί τετραμελής ορχήστρα στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρινίτσας, παρουσιάζοντας μουσικό πρόγραμμα με τον γενικό τίτλο «Ελα Παναγιά μου σώσε». Τραγούδι, Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Αρχων Μαΐστωρ του Οικουμενικού Θρόνου. Διεύθυνση Εμμανουήλ Καρπάθιος.

Την Κυριακή 10 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη Μονή Πάου Αργαλαστής, θα ακουστούν «Τραγούδια στην Παναγία» στις 20.30. Εμφανίζεται η εξαμελής ορχήστρα «Ιωνία», υπό τη διεύθυνση του Νεκτάριου Δεμελή. Τραγούδι Βασίλης Αγροκώστας.

Τη Δευτέρα 11 Αυγούστου στις 20.30, το ίδιο σχήμα θα εμφανιστεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων Αγιάς Λάρισας.

Την Τρίτη 12 Αυγούστου στις 11 πμ, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Δράκειας, θα εμφανιστεί η Γυναικεία Χορωδία του Ομίλου Ερευνών Πηλίου. Διευθύνει ο Γιάννης Μπακαλέξης. Ακορντεόν και σόλο φωνή Μάρω Μπακαλέξη.

Την Τετάρτη 13 Αυγούστου στις 20.30, η ορχήστρα «Ιωνία» θα εμφανιστεί στον Αγιο Αντώνιο, στον Πλάτανο Αλμυρού, ερμηνεύοντας «Τραγούδια στην Παναγία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου