ΕΞΟΔΟΣ

Αφιέρωμα στο Ρίτσο

αφιέρωμα-στο-ρίτσο-409292

Ποιητική βραδιά διοργανώνεται αύριο στην αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου

Ποιητικές βραδιές, αφιερωμένες σε καταξιωμένους Ελληνες ποιητές όπως το Γιάννη Ρίτσο, τον Οδυσσέα Ελύτη, το Νίκο Καββαδία και το Νίκο Γκάτσο διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας και τη Δ/νση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου. Η πρώτη εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο μεγάλο μας ποιητή Γιάννη Ρίτσο και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Ιουλίου στις 9 μ.μ στην αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο.

Για το Γιάννη Ρίτσο και το έργο του θα μιλήσει η Βίκυ Μαντζώρου, φιλόλογος, Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας, ενώ το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να απολαύσει μια ζωντανή αφήγηση ενός εκ των κορυφαίων έργων του, της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» από το Δημήτρη Δακτυλά. Η βραδιά θα πλαισιωθεί με μουσική έργων για πιάνο και φωνή- Purcell, Haendel,Pergolesi, Scarlatti, Bach-Gounod κ.ά. καθώς και με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Ρίτσου. Στο πιάνο η Κάτια Τζιουμάκη και στο τραγούδι η Αντιγόνη Μαβίδη.

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος ανήκει στη συλλογή Τέταρτη Διάσταση, η οποία αποτελείται από 17 «σκηνικούς» μονολόγους, που εκφράζουν βαθύτερες αναζητήσεις του ποιητή πάνω στα μεγάλα προβλήματα της ζωής.

Ο Γιάννης Ρίτσος δημοσίευσε πάνω από εκατό ποιητικές συλλογές και συνθέσεις, εννέα μυθιστορήματα, τέσσερα θεατρικά έργα και μελέτες. Πολλές μεταφράσεις, χρονογραφήματα και άλλα δημοσιεύματα συμπληρώνουν το έργο του. Ο Γιάννης Ρίτσος τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο ποίησης και το βραβείο Λένιν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου