ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου

15ο-διεθνές-φεστιβάλ-πηλίου-409528

Διοργανώνεται στη Ζαγορά και είναι αφιερωμένο στο συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει σεμινάρια και master classes, συναυλίες, διαλέξεις, εκθέσεις, προβολές, δρώμενα.

Συγκεκριμένα, το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 19.30 «Αυτοσχεδιάζουμε για τα παιδιά». Μουσικά δρώμενα για τα παιδιά της Ζαγοράς, Ζαγορά, θα παρουσιαστούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο «Ρήγας Φεραίος».

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου ο συνθέτης Γιάννης Κωνσταντινίδης (και Κώστας Γιαννίδης), 30 χρόνια από το θάνατό του, είναι το θέμα της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στις 20.30 στο Αρχοντικό Κωνσταντινίδη, στη Ζαγορά. Θα γίνει παρουσίαση της ζωής και του έργου του συνθέτη, από τον καθηγητή εθνομουσικολογίας Λάμπρο Λιάβα με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού με συνεντεύξεις του συνθέτη. Επίσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με συνθέσεις του συνθέτη, από τη σοπράνο Σοφία Κυανίδου, τραγούδι και τη Ζωή Σαμσαρέλου, πιάνο, στη Ζαγορά, 1ο Δημοτικό Σχολείο «Ρήγας Φεραίος», ώρα 21.30

Την Πέμπτη 24 Ιουλίου «Οι καθηγητές σας καλωσορίζουν». Συναυλία με τους καθηγητές των σεμιναρίων, στη Ζαγορά, 1ο Δημοτικό Σχολείο «Ρήγας Φεραίος», στις 20.30.

Την Παρασκευή 25 Ιουλίου: «Με τις χορδές του βιολοντσέλου (και όχι μόνον…)». Συναυλία με ένα και περισσότερα βιολοντσέλα…και όχι μόνον, στη Ζαγορά, Βίλλα Ηλιαχτίδα, ώρα 20.30.

Το Σάββατο 26 Ιουλίου, γιορτάζουμε τα 15 χρόνια του Φεστιβάλ. Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί! Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται συναυλία των συμμετεχόντων στα σεμινάρια και προβολή ενός φιλμ διάρκειας 12 λεπτών, με τον τίτλο: «15 χρόνια Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου», στη Ζαγορά, 1ο Δημοτικό Σχολείο «Ρήγας Φεραίος», στις 20.30.

Την Κυριακή 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Αργώ – Ολκάς : Αιγαιοπελαγίτικοι πλόες» στις 20.30, στο Ελληνομουσείον Ζαγοράς. Η εκδήλωση περιλαμβάνει εγκαίνια έκθεσης χαρακτικών με θέμα την Αργοναυτική εκστρατεία, από τη συλλογή του Χρήστου Γιαννάκου. Συνεργασία με Xotaris Art Forum και E.CU.ME. Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα «Ολκάς, από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα – Μεσαιωνικά λιμάνια – σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής». Παραγωγή: Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ).

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου στη μνήμη Αλέκου Γεωργιάδη με τον Αλέξη Λίζο, πιάνο και τον Δημήτρη Καραγιαννακίδη, βιολοντσέλο, σε έργα L.van Beethoven, D. Scarlatti, S. Rachmaninoff, Fr.Schubert. στην οικία Καραγιαννακίδη-Σαμσαρέλου, στη Ζαγορά, στις 20.30. Είσοδος με πρόσκληση.

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου προγραμματίζεται συναυλία-matinée στη μνήμη Μαρίνας Πηλιχού, με τον Αλέξη Λίζο, πιάνο και τον Δημήτρη Καραγιαννακίδη, βιολοντσέλο, σε έργα Bach, Beethoven, Schubert κλπ Τσαγκαράδα, στις 12.30, στο ξενοδοχείο «Ο Χαμένος Μονόκερως».Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις (εκτός της 30ης Ιουλίου).

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα www.pelionfestival.gr ή να καλούν στο τηλέφωνο 6948881909.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου