Αστυνομική κωμωδία

Τελευταία ενημέρωση: 2014-07-17, 11:11:37
Αστυνομική κωμωδία

Σήμερα θα παρουσιαστεί στο θερινό θέατρο Βόλου το «Μάντεψε ποιός θα πεθάνει απόψε»

Η αστυνομική κωμωδία «Μάντεψε ποιός θα πεθάνει απόψε» του Ρομπέρ Τομά θα παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 9.30 μμ στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας διασκεύασαν και σκηνοθετούν ένα έργο του Ρομπέρ Τομά που έγινε διεθνώς γνωστός από την επιτυχία «8 γυναίκες κατηγορούνται». Το «Μάντεψε ποιός θα πεθάνει απόψε» ανέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 στο Παρίσι. Εκανε τεράστια επιτυχία και τράβηξε το ενδιαφέρον του Αλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος εξασφάλισε τα δικαιώματα του έργου για να το κάνει ταινία, η οποία δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Διασκευή - σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου - Μιχάλης Ρέππας. Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη, κοστούμια: Εβελυν Σιούπη, φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Τάσος Χαλκιάς, Θάνος Καληώρας, Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα Πρόδρομος Τοσουνίδης.

Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 σε ένα ορεινό θέρετρο στη Γαλλία. H Κατρίν (Κάτια Δανδουλάκη) δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής (Τάσος Χαλκιάς) να της ανακοινώσει ότι οι έρευνές του απέβησαν άκαρπες. Και τότε ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ο εξαφανισμένος σύζυγος (Θάνος Καληώρας). Αλλά η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει. Της είναι τελείως άγνωστος. Αντίθετα ο σύζυγος σοκάρεται από την αντίδραση της και φωνάζει την ιδιοκτήτρια του σπιτιού (Ελένη Κρίτα) η οποία τον αναγνωρίζει. Ο γρίφος περιπλέκεται διαρκώς όταν εμφανίζεται ένας εκκεντρικός πελάτης του συζύγου (Πρόδρομος Τοσουνίδης) και μια ιδιόρρυθμη ρουμάνα νοσοκόμα (Τζόυς Ευείδη) σε ένα αστυνομικό μυστήριο που δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή του έργο με ένα φινάλε που αποκλείεται να μαντέψει και ο πιο έμπειρος θεατής αστυνομικών έργων.

 Η τιμή γενικής εισόδου είναι 18 ευρώ και 13 ευρώ ΑΜΕΑ, φοιτητές, άνεργους, παιδιά και πολύτεκνους.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=