Μουσικό χωριό

Τελευταία ενημέρωση: 2014-07-16, 20:18:05
Μουσικό χωριό

Για ένατη συνεχή χρονιά, η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού ανακοινώνει τις εκπαιδευτικές, επιστημονικές και συναυλιακές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στον Αγιο Λαυρέντιο. Η πρώτη περίοδος θα πραγματοποιηθεί 18 - 24 Αυγούστου και η 2η περίοδος 26 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου.

Το Μουσικό Χωριό είναι μία από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη, ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής και διασποράς καλλιτεχνικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης.

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού Δήμου Βόλου τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη στήριξη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Φέτος, η εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 19 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 29 μουσικά εργαστήρια/masterclasses συμβιωτικής δράσης. Συντονιστές των δράσεων αυτών είναι 47 διεθνείς μουσικοί - εκπαιδευτικοί, καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος.

Tέλος, εκτός από τις καθημερινές συναυλίες και τα αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου, φέτος για πρώτη χρονιά θα προσφέρεται μία απογευματινή αλυσίδα διαλέξεων - συζητήσεων, ανοικτών στο κοινό, ως μέρος του κύριου κορμού μαθημάτων όλων των κατευθύνσεων.

To αναλυτικό πρόγραμμα των κατευθύνσεων και εργαστηρίων μπορείτε να το διαβάσετε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr).

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, υπάρχουν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Η διαμόρφωση του εκπαιδευτικού - συναυλιακού προγράμματος και των κειμένων είναι έργο της ομάδας εργασίας της arTree, σε συνεργασία με τους προσκαλεσμένους καλλιτέχνες - παιδαγωγούς.

Την ομάδα της arTree απαρτίζουν οι: Κώστας Μακρυγιαννάκης, Θύμιος Ατζακάς, Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης (καλλιτεχνική διεύθυνση), Ερη Βασιλειάδου (γραμματεία, συντονισμός σπουδαστών), Ελένη Παπαγεωργίου (πολιτισμική διαχείριση), Αλέξανδρος Σεϊταρίδης (συντονισμός παραγωγής).

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=