Χορωδιακή βραδιά στην Αγριά

Τελευταία ενημέρωση: 2014-07-14, 19:47:55
Χορωδιακή βραδιά στην Αγριά

Η χορΤωδία Νοτίου Πηλίου και η Μικτή Χορωδία Αγριάς Δήμου Βόλου θα εμφανιστούν το Σάββατο 19 Ιουλίου, 21:00 μ.μ, στο Υπαίθριο Θέατρο του Χόρτου Πηλίου σε μια μοναδική χορωδιακή συνάντηση. Το υπαίθριο θέατρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Γ. Αγγελίνης - Πία Χατζηνίκου», στο Χόρτο Νοτίου Πηλίου, υποδέχεται τη Μικτή Χορωδία Αγριάς Δήμου Βόλου και τη χορΤωδία Νοτίου Πηλίου σε μια πλούσια από μελωδίες και αρμονία μουσική βραδιά.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τραγούδια διαφορετικών παραδόσεων και εποχών - από το μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας και από την Ελλάδα και την Ευρώπη έως την Αφρική και την Αμερική - ένα πραγματικό καλοκαιρινό, μουσικό ταξίδι. Τη Μικτή Χορωδία Αγριάς Δήμου Βόλου συνοδεύει η Ζέφη Κατσαρού - πιάνο ενώ οι Λευτέρης Μακρόπουλος και Μάρω Σταμοπούλου συμπράττουν ως σολίστ. Τη χορΤωδία Νοτίου Πηλίου συνοδεύει ορχηστρικό σύνολο αποτελούμενο από τους: Πάνο Γαλανόπολο - πιάνο, Ελευθερία Φραγκουδάκη - φλάουτο, Νίκο Παπαθανασίου - κιθάρα και Αχιλλέα Τολούδη - κοντραμπάσο.

Η Μικτή Χορωδία Αγριάς ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς από την Αγριά και το Βόλο, που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. Συμπληρώνει φέτος δεκαεννιά χρόνια δημιουργικής και ανοδικής πορείας, μέσα στα οποία έλαβε μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (Ρουμανία, Σλοβακία, Κύπρο, Θήβα, Δράμα, Καρπενήσι, Λιτόχωρο, Θεσσαλονίκη, Πέραμα, Σπερχειάδα, Ελασσόνα, Τρίκαλα, Γύθειο, Σπάρτη, Τρίπολη κ.α.). Η Χορωδία Αγριάς είναι σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της περιοχής και διοργανώνει κάθε χρόνο τη Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς, με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει εδώ και δεκαεπτά χρόνια ο καταξιωμένος μαέστρος κ. Βλάσης Μαστρογιάννης, που για πολλά χρόνια έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα ως καθηγητής μουσικής και ως διευθυντής χορωδιών της περιοχής μας.

Η Χορτωδία (όπως ονομάστηκε το χορωδιακό σύνολο μετά την πρώτη του εμφάνιση στο Χόρτο το καλοκαίρι του 2012) απαρτίζεται από κατοίκους της περιοχής του Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για μια ερασιτεχνική χορωδία, κράμα εθνικοτήτων, ανθρώπων με όρεξη και αγάπη για το τραγούδι, που μοιράζονται την χαρά της μουσικής και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με την προτροπή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αγγελίνη-Χατζηνίκου, το αγκάλιασμα του δραστήριου Αναπτυξιακού Συλλόγου Χόρτου, την ένθερμη συμμετοχή του Συλλόγου οι Φίλοι των Καλντεριμιών και με την καθοδήγηση του μουσικού και πιανίστα Νίκου Αδρασκέλα, η χορΤωδία προσμετρά ήδη πολλές δυναμικές εμφανίσεις στη μέχρι τώρα πορεία της.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=