ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Φιλομένα»

προβολή-ταινίας-φιλομένα-424234

Ανοίγει την Παρασκευή 11 Ιουλίου στις 9.30 μμ στο θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική» ο κύκλος προβολών της ταινίας «Φιλομένα» που θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.

Η ταινία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο προβολών του Σινέ Μεσόγειος και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς, σενάριο Στιβ Κούγκαν, Τζεφ Πόουπ (από το βιβλίο «The Lost Child of Philomena Lee» του δημοσιογράφου Μάρτιν Σίξσμιθ). Τη μουσική υπογράφει ο εκ Βόλου καταγόμενος Αλεξάντρ Ντεσπλά. Πρωταγωνιστούν: Τζούντι Ντεντς, Στιβ Κούγκαν, Σόφι Κένεντι Κλαρκ. Η ταινία ήταν υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α΄ Γυναικείου Ρόλου και Μουσικής. Απέσπασε Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA).

Αγγλος δημοσιογράφος ερευνά την ιστορία μιας Ιρλανδέζας, που το 1952, έφηβη τότε, είχε αποκτήσει εκτός γάμου ένα γιο, τον οποίο οι καλόγριες μιας καθολικής μονής είχαν στείλει παρά τη θέλησή της νεαρής μητέρας στην Αμερική για υιοθεσία. Η αναζήτηση του γιου οδηγεί τον δημοσιογράφο και τη μητέρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου τους περιμένουν αλλεπάλληλες εκπλήξεις.

Ο Στίβεν Φρίαρς μετατρέπει μια σπαρακτική αληθινή ιστορία σε μια ακόμη ωραία ταινία, που χαίρεσαι να παρακολουθείς απολαμβάνοντας κάθε σκηνή, κάθε διάλογο, κάθε φινετσάτη κριτική απέναντι στους θεσμούς και τα ανθρώπινα λάθη. Δεν είναι μόνο το αταίριαστο ζευγάρι μιας λαϊκής γυναίκας και ενός επιφανούς άρτι απολυθέντος δημοσιογράφου του BBC, πάνω στο οποίο ο Φρίαρς στήνει μια ολόκληρη κοινωνική τοιχογραφία. Προσέξτε, επίσης, την υπέροχη μουσική επένδυση της ταινίας από τον εξαιρετικό παριζιάνο συνθέτη μουσικής για κινηματογράφο Αλεξάντρ Ντεσπλά (η μητέρα του είναι Ελληνίδα, γεννημένη στο Βόλο, το γένος Αλέξανδρου Λαδόπουλου, με καταγωγή από τη Σμύρνη).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου