ΕΞΟΔΟΣ

Ανοίγει το «Σινέ Ιωλκός»

ανοίγει-το-σινέ-ιωλκός-427881

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης «Ιωλκός», σε συνεργασία με τη Δ/νση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου αρχίζει τις προβολές του, για τρίτη συνεχή χρονιά στην όμορφη και δροσερή αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο.

Σήμερα στις 9.30 μ.μ. προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας «Ζωή σαν τριαντάφυλλο». Βιογραφική, μουσική, κοινωνική ταινία, διάρκειας 140’. Σε σκηνοθεσία του Ολιβιέρ Νταχάν. Πρωταγωνιστούν Μάριον Κοτιγιάρ, Σύλβια Τέστουντ, Εμμανουέλλα Σίνγκερ, Ζεράρ Ντεπαρτιέ.

Το «Ζωή σαν Τριαντάφυλλο» είναι μια βραβευμένη ταινία με Οσκαρ. Στην ταινία ξεδιπλώνεται η ζωή της θρυλικής Εντίθ Πιάφ (την οποία ερμηνεύει η Μαριόν Κοτιγιάρ), μία ζωή γεμάτη πόνο, έρωτα, δόξα. Ζωντανεύουν οι πόθοι και τα όνειρα της τραγουδίστριας που σημάδεψε με την εύθραυστη φωνή της τον αιώνα. Στην ταινία ακούγονται τα γνωστά τραγούδια της Πιάφ ερμηνευμένα από την ίδια. Η είσοδος είναι ελεύθερη και όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν προαιρετικά ένα τρόφιμο.

Παράλληλα όσοι έλθουν για να παρακολουθήσουν τις προβολές του Σινέ Ιωλκός, θα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση με τίτλο «Παράλληλες διαδρομές» (με έργα γνωστών ζωγράφων της εποχής του Θεόφιλου, από τη Δημοτική συλλογή και το Μουσείο Αλ. Κ. Δάμτσα Δήμου Βόλου) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 8 μ.μ έως τις 11 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου