ΕΞΟΔΟΣ

Καλοκαιρινές βραδιές πολιτισμού σε όλο τον Ενιαίο Δήμο Βόλου

καλοκαιρινές-βραδιές-πολιτισμού-σε-ό-436589

Με θέατρο, χορό, μουσική και θεσμοθετημένες διοργανώσεις διανθίζεται το φετινό πρόγραμμα

Τριάντα έξι θεατρικές παραστάσεις, 23 συναυλίες, 14 αφιερώματα – θεσμικές εκδηλώσεις, 12 πανηγύρια, 9 χορευτικές παραστάσεις, 3 παρουσιάσεις βιβλίων, 12 εικαστικές εκδηλώσεις, 5 ποιητικές βραδιές και μία φωτογραφική εκδήλωση συνθέτουν το φετινό κύκλο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε γωνιά του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Απόστολος Παντσάς και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Χρύσα Δραντάκη.

Οπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με το μικρότερο δυνατό κόστος, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παντσάς «καταφέραμε να διατηρήσουμε ζωντανές τις εκδηλώσεις και τους πολιτιστικούς θεσμούς σε όλο τον ενιαίο Δήμο Βόλου, συμπιέζοντας το κόστος, αλλά και διατηρώντας, ταυτόχρονα, την ποιότητα των εκδηλώσεων, που εκτείνονται από τη Νέα Αγχίαλο, μέχρι τον Αγιο Λαυρέντιο».

Η κ. Δραντάκη αναφέρθηκε, από την πλευρά της, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, στο αφιέρωμα στον Ντε Κίρικο αλλά και την πρώτη έκθεση του καταξιωμένου Βολιώτη ζωγράφου Νίκου Σίσκου, στη γενέτειρά του, για να προσθέσει ότι «εκλεκτά καλλιτεχνικά ονόματα συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις, που προσφέρουν ποικιλία επιλογών».

Πρόγραμμα Ιουλίου

Το πρόγραμμα των θερινών θεάτρων Βόλου – Ν. Ιωνίας έχει ως εξής:

σήμερα 3 Ιουλίου πραγματοποιείται η δεύτερη παράσταση «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Στις 5 Ιουλίου σειρά έχουν οι Μίλτος Πασχαλίδης-Χρήστος Θηβαίος στο θερινό της Ν. Ιωνίας, στις 6 Ιουλίου το «ωχ…Ηλέκτρα» παρωδία του Αλέξη Καλλίτση, παίρνει τη σκυτάλη στο θερινό θέατρο Βόλου και την επομένη 7 Ιουλίου, σειρά έχει το Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Στις 8 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το έργο «Κατάδικος μου» στο Βόλο, ενώ το διήμερο 8 και 9 Ιουλίου σειρά έχει το «Κλέψε λιγότερο» του Ντάριο Φο, από τη Θεατρική ομάδα ΕΛΜΕ Μαγνησίας στο ανοιχτό της Ν. Ιωνίας.

Στις 9 Ιουλίου «Η κοιμωμένη ξύπνησε» στο θερινό θέατρο Βόλου, όπου το διήμερο 10 και 11 Ιουλίου παίρνουν τη σκυτάλη «Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη».

Στις 10 και 11 Ιουλίου στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο θα «φιλοξενηθεί» το ετήσιο αφιέρωμα στον κορυφαίο της μεταφυσικής ζωγραφικής, με έκθεση του Νίκου Σίσκου, παρουσίαση του βιβλίου της Δέσποινας Καφενταράκη και ομιλία

από τη Μαρία Φαλτσόνε – Ρίζου, φιλολόγο – συγγραφέα, σε συνεργασία με τον ελληνοιταλικό Σύλλογο: AMICI D’ITALIA.

Στις 14 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο Βόλο η «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ και στις 15 Ιουλίου ακολουθεί η συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη.

Στις 16 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο Βόλο το παιδικό «ΧΑΝΑ ΖΟΟ-Χοραλία» και στη Νέα Ιωνία η παράσταση «Ζωντανεύουμε μνήμες χορεύοντας και τραγουδώντας…» με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας.

Στις 17 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο Βόλο το «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» του Ρομπέρ Τομά και στις 18 Ιουλίου το «Μια νύχτα άνω κάτω – Hangover IV» του Μάνου Ψιστάκη.

Στις 19 Ιουλίου σειρά έχουν, στον ίδιο χώρο, οι «Θεσμοφοριάζουσες», στις 21 Ιουλίου προγραμματίζεται η συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη στη Ν. Ιωνία, στις 22 Ιουλίου θα παρουσιαστούν οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Βόλο, στις 23 Ιουλίου το Θεατρικό Εργαστήρι ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου παρουσιάζει το «SpoonRiver» του EdgarLeeMasters στο ανοιχτό της Ν. Ιωνίας.

Μεταξύ 25 Ιουλίου – 1 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Aθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, αφιέρωμα στον Ιούλιο Βερν.

Στις 26 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στο Βόλο,

στις 29 Ιουλίου ακολουθεί το «Δείπνο με φίλους» στο Βόλο και στις 31 Ιουλίου, επίσης στο Βόλο, «Ο γάμος του Καραγκιόζη με την εξουσία», Παιδικό θέατρο – Φαρσοκωμωδία.

Τον Αύγουστο

Την 1η Αυγούστου οι «Σκηνοβάτες» παρουσιάζουν το «Ραντεβού στο σπίτι μου» στο θερινό του Βόλου, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου.

Στις 2 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο θέατρο Δημητριάδος

«Η Γυναίκα τση Ζάκυθος», θεατρική παράσταση του Δ. Αβδελιώδη,

παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Στις 4 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο Βόλο ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, στις 5 Αυγούστου, στον ίδιο χώρο, ο «Caveman» του Rob Becker, στις 6 Αυγούστου οι «Πέρσες» του Αισχύλου, στις 27 Αυγούστου «Η πεντάμορφη και το Τέρας».

Στις 28 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει συναυλία στη Ν. Ιωνία ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, και στις 29 Αυγούστου η Νατάσσα Θεοδωρίδου στο θερινό θέατρο Βόλου.

Το Σεπτέμβριο

Την 1η Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στο Βόλο η παραγωγή «Σε θέλω δίπλα μου», στις 3 Σεπτεμβρίου ακολουθεί αφιέρωμα στον Γιώργο Κατσαρό, παρουσία του συνθέτη, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας. Στις 4 Σεπτεμβρίου παίρνει τη σκυτάλη, για συναυλία στον ίδιο χώρο, η Ελένη Βιτάλη, ενώ την επομένη, 5 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν στο Βόλο «Τα παραμύθια των Αδερφών Γκριμ».

Στις 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει συναυλία στο ανοιχτό της Ν. Ιωνίας η Νατάσσα Μποφίλιου, στις 9 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στο Βόλο «Το διαζύγιο». Στις 10 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στο Βόλο η «Μικρή Γοργόνα» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, και στις 11 Σεπτεμβρίου ακολουθεί στον ίδιο χώρο, συναυλία με τους Μάριο Φραγκούλη – Ελλης Πασπαλά.

Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στο Βόλο η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου «Mal du depart – Το πάθος(ή η αρρώστια) της αναχώρησης», μουσική παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δακτυλά.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, στο ανοιχτό της Ν. Ιωνίας, ο Βασίλης Λέκκας «Στα μουσικά μονοπάτια του Στέλιου». Μουσική Εκδήλωση Ενωσης Ποντίων Ν.Μαγνησίας

Στις 26 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο Ντε Κίρικο με τίτλο «Ρίξτε τα σκουπίδια στην …ΤΕΧΝΗ» και στις 27 Σεπτεμβρίου το Μουσικό Σχολείο Βόλου πραγματοποιεί συναυλία στο θερινό του Βόλου.

Στις Δημοτικές Ενότητες

Αύριο 4 Ιουλίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ανω Λεχωνίων, πραγματοποιείται παραδοσιακή εκδήλωση με τίτλο «Σηκώστε να χορέψουμε».

Στις 5, 7 και 8 Ιουλίου, στην πλατεία Δράκειας θα πραγματοποιηθεί το πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου εν Αθω. Στις 5 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί βραδιά ανάγνωσης και μουσικής αφιερωμένη στην Πόλυ Πάνου, στο Κτήμα Κοροβίνη, στις 12 Ιουλίου προγραμματίζεται ροκ βραδιά με τον Αποστόλη Μόσιο, στην πλατεία Αγίου Βλασίου. Στις 16 Ιουλίου θεατρική βραδιά στην πλατεία Αγίου Βλασίου, και στις 19 Ιουλίου λαϊκό πανηγύρι στον ίδιο χώρο.

Μεταξύ 16-19 Ιουλίου εντάσσονται οι εκδηλώσεις της «Ψαράδικης βραδιάς» που θα πραγματοποιηθούν για 51η χρονιά. Στις 16 Ιουλίου, στην παραλία Αγριάς (πλατεία Ειρήνης και Φιλίας) θα εμφανιστούν οι «Ιχνηλάτες», στις 17 Ιουλίου, στο θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού, οι «Σκηνοβάτες» παρουσιάζουν το «Ραντεβού στο σπίτι μου» και στις 18 Ιουλίου, στο θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού, θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα από το Πήλιο και άλλες περιοχές.

Στις 19 Ιουλίου, στην παραλία Αγριάς, θα πραγματοποιηθεί γλέντι με την Ορχήστρα Παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής (Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε.) και Ψαράδικη Βραδιά.

Εκθεση βιβλίου με λογοτεχνικές βραδιές και παραστάσεις για παιδιά διοργανώνονται από 10-24 Ιουλίου στην πλατεία Αγίου Βλασίου.

Στις 30 Ιουλίου η Θεατρική ομάδα Νέας Αγχιάλου θα προσφέρει «Μπαμπάδες με Ρούμι» στον Παλαιό Σταθμό Αγριάς.

Στις 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στα Άνω Λεχώνια από το Χορευτικό Ομιλο Άνω Λεχωνίων.

Μεταξύ 2 – 12 Αυγούστου στην Πλατεία Αγίου Βλασίου, (Εντευκτήριο Πολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου), προγραμματίζεται έκθεση φωτογραφίας με θέμα το χωριό και τις τοπικές δραστηριότητες. Στις 3 Αυγούστου, στην

Πλατεία Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου-Κάτω Λεχωνίων, θα γίνει το Πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Στις 9, 10 και 11 Αυγούστου, θα γίνει η γιορτή της Ελιάς, στην πλατεία Δράκειας.

Στις 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή ροδάκινου στην πλατεία Αγίου Βλασίου.

Το Μουσικό χωριό ζωντανεύει και φέτος μεταξύ 18 Αυγούστου – 31 Αυγούστου στον Αγιο Βλάσιο.

Στις 30 Αυγούστου, το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΟΕΠΑΠ παρουσιάζει το «Spoon River» στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς (στην ταράτσα), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δακτυλά και στις 30 Αυγούστου προγραμματίζεται το πανηγύρι του Αη Γιάννη στην Παραλία, Σουτραλί Αγριάς.

Ζωντανεύει η παράδοση

Στις 26 Ιουλίου, προγραμματίζεται η γιορτή πεπονιού στην πλατεία Διμηνίου, και στις 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί λαϊκό πανηγύρι με χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα στην Πλατεία Σέσκλου.

Στις 12 Ιουλίου στην Πλατεία Παρθεναγωγείου – Μικρό θεατράκι (κάτω από την κεντρική πλατεία Μακρινίτσας) προγραμματίζεται ποιητική βραδιά με τον Ποιητή εκ Πηλίου με συνοδεία του κιθαρίστα Θανάση Κατεργάρη.

Στις 19 Ιουλίου προγραμματίζεται η γιορτή τσίπουρου στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου – Κατηχώρι. Μεταξύ 21-27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ jazz-blues-rock στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο-Συνεδριακό Κέντρο και Πλατεία.

Στις 26 Ιουλίου θα γίνει η γιορτή λουκάνικου στην κεντρική πλατεία Σταγιατών, στις

25 Ιουλίου προγραμματίζεται λαϊκό πανηγύρι στον Άνω Βόλο (πλατεία στη θέση «ΤΟΥΜΠΑ»).

Στις 9 Αυγούστου, στην Πλατεία Ευεργετών και Ηρώων (δίπλα από την κεντρική πλατεία στα 50μ.), οι ρομαντικοί θα απολαύσουν συναυλία υπό το φως της πανσέληνου. Το Πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου, κατά την παραμονή και ανήμερα της γιορτής της Παναγίας με ζωντανή ορχήστρα, προγραμματίζεται στην Κεντρική πλατεία Μακρινίτσας, ενώ το διήμερο 16 – 17 Αυγούστου, θα αναβιώσει ο Πηλιορείτικος γάμος στην Κεντρική πλατεία Πορταριάς.

Στις 23 Αυγούστου θα εμφανιστεί η Βασιλική Καρακώστα στην Κεντρική πλατεία Μακρινίτσας και στις 29 Αυγούστου το γλέντι μεταφέρεται στην Πλατεία Ανακασιάς.

Στο πλαίσιο των φετινών «Θεοφιλείων» προγραμματίζονται βραδιές ποίησης στο Αρχοντικό Ζαφειρίου με τη συνοδεία μουσικής. 16/7 αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο, 28/7 αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, 18/8 αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία, 1/9 αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο.

Στις 29 Ιουλίου στο Λόφο Επισκοπής (Άνω Βόλου), το Θεατρικό Εργαστήρι ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου παρουσιάζει το «Spoon River». Στις 27 Aυγούστου στο Λόφο Αγίας Ειρήνης (Ανακασιά), οι Σκηνοβάτες παρουσιάζουν το

«Ραντεβού στο σπίτι μου» και στις 31 Αυγούστου προγραμματίζεται μουσική παραδοσιακή βραδιά στην πλατεία Παναγίας (Άνω Βόλου).

Εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του δήμου

Εκθεση νέων χειροτεχνών – καλλιτεχνών (από 27/6 -11/9) στο Πρώην Τελωνείο Νέας Αγχιάλου, 4-6 Ιουλίου, στο χώρο Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου, θα «φιλοξενηθεί» το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Νέας Αγχιάλου, στις 5 Ιουλίου,

Παραλιακό πάρκο Νέας Αγχιάλου, προγραμματίζεται συναυλία με τον Κώστα Δόξα. Στις 10 Αυγούστου προγραμματίζεται μουσική εκδήλωση για την πανσέληνο στον

Αρχαιολογικό Χώρο Φθιωτίδων Θηβών Ν. Αγχιάλου, σε συνεργασία με την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Στις 11 Ιουλίου προγραμματίζεται μουσικοχορευτική βραδιά στην Κεντρική πλατεία Αϊδινίου, στις 11 και 12 Ιουλίου Λάτιν Μπραζίλ στο Παραλιακό πάρκο Νέας Αγχιάλου. Στις 18 Ιουλίου θα γίνει μουσικοχορευτική βραδιά στην κεντρική πλατεία Μικροθηβών, στις 25-27 Ιουλίου, στο χώρο Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου, θα «φιλοξενηθεί» το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, σε συνεργασία με την Ενωση Επαγγελματιών.

Στις 30 Ιουλίου, στην Κεντρική πλατεία Νέας Αγχιάλου θα τιμηθεί η Επέτειος του Ολοκαυτώματος Αγχιάλου. Στο διάστημα 14-17 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή κρασιού Νέας Αγχιάλου, ενώ 28-31 Αυγούστου θα γίνει στον ίδιο χώρο η

Πανελλήνια έκθεση γεωργικών προϊόντων.

Το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου στο Παραλιακό πάρκο Νέας Αγχιάλου προγραμματίζονται, τέλος, εκδηλώσεις για τον αποχαιρετισμό του φετινού καλοκαιριού.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το δουν εδώ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου