ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Μικρά Αγγλία» στην Εξωραϊστική

προβολή-ταινίας-μικρά-αγγλία-στην-ε-437978

Άνοιξε την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουλίου, στις 9.30 μμ ο κύκλος προβολών της ταινίας «Μικρά Αγγλία» στην Εξωραϊστική.

Το φιλμ του Παντελή Βούλγαρη παρουσιάζεται στο πλαίσιο των καλοκαιρινών προβολών του Σινέ Μεσόγειος.

Το σενάριο είναι της Ιωάννας Καρυστιάνη και πρωταγωνιστούν : Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Ανέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης.

Η ταινία απέσπασε έξι Βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (Καλύτερης Ταινίας, Φωτογραφίας, Σκηνογραφίας, Ενδυματολογίας, Μακιγιάζ, Ηχου).

Ανδρος, 1930. Η 20χρονη Ορσα είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο. Λόγω της φτώχειας του, η μητέρα της δεν τον δέχεται για γαμπρό και παντρεύει την Ορσα με τον Νίκο, έναν πλούσιο καπετάνιο. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Σπύρος έχει πλουτίσει και παίρνει για σύζυγο τη μικρότερη αδερφή της Ορσας, τη Μόσχα. Τα κρυφά, καταπιεσμένα πάθη ξυπνούν και η έκρηξη δεν αργεί να έλθει.

Ο Παντελής Βούλγαρης μεταφέρεται με δεξιοτεχνία στη μεγάλη οθόνη το βραβευμένο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη «Μικρά Αγγλία» (Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία, 1998). Τα ανθρώπινα πάθη, ο γυναικείος ψυχισμός, οι μικροαστικές αντιλήψεις μιας κλειστής κοινωνίας, η θάλασσα και οι ναυτικοί που σαν τα κύματα «πάνε και έρχονται», η μοναξιά και τα συναισθήματα με κυρίαρχη την αγάπη, παρελαύνουν εμπρός στα μάτια του έκπληκτου θεατή, με μια αμεσότητα και ένα ρεαλισμό που συναρπάζει.

Το όνομα «Μικρά Αγγλία» αναφέρεται είτε στην Ανδρο, όνομα που της έδωσαν οι ναυτικοί για την ανάπτυξη της ναυσιπλοΐας της, είτε στο πλοίο του καπετάν Σπύρου Μαλταμπέ, που είχε απρόσμενη κατάληξη στα μέσα του ’40. Μέσα από την ιστορία αντανακλώνται πάμπολλες περιπτώσεις συνοικεσίων και γάμων, που η ελληνική οικογένεια επέβαλε όχι μόνο στα κορίτσια αλλά και στα αγόρια κάποιες φορές, σε συνάρτηση με τις κοινωνικές συμβάσεις και τα οικονομικά συμφέροντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου