ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση «Παντρολογήματα»

θεατρική-παράσταση-παντρολογήματα-441313

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ θα παρουσιαστεί στο θερινό δημοτικό θέατρο

Κωμωδία αξιώσεων είναι τα «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ που θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 9.15μ.μ. στο θερινό δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Ενας αναποφάσιστος, νωθρός και άτολμος εργένης σκέφτεται επιτέλους να παντρευτεί. Σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής προσλαμβάνει μια προξενήτρα. Ενας επιστήθιος φίλος του υπερθεματίζει ως προς την καταλληλότητα της νύφης. Η συνάντηση στο σπίτι της μέλλουσας συζύγου όπου καταφθάνουν και άλλοι απίθανοι υποψήφιοι καταλήγει σε φιάσκο. Ενα όργιο ψέματος, συναλλαγής και αρχοντοχωριατισμού μας δίνει μία εικόνα της κοινωνικής ζωής στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα. Μία ρωγμή ευαισθησίας και δειλής ειλικρίνειας του ζευγαριού συντηρεί την ελπίδα.

Ως γνήσιος απόγονος του μεγάλου Μολιέρου, ο Γκόγκολ παρουσιάζει τα πρόσωπά του φορτισμένα από τις συνήθειες της εποχής τους, που στην ουσία απέχουν ελάχιστα από τις σημερινές. Η ευκολία με την οποία μπορείς να διολισθήσεις στη φάρσα και το εύκολο γέλιο στο έργο του Γκόγκολ είναι μια παγίδα• στημένη πολύ μελετημένα από τον συγγραφέα! Κι αυτό εντάσσεται στη λοξή του ματιά στον κόσμο. Εναν κόσμο δυσβάσταχτο για τον ίδιο και αστείο για εμάς.

Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση-σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, σκηνικά-κοστούμια Αγγελου Μεντή, μουσική Θοδωρή Οικονόμου, φωτισμούς από την Ελευθερία Ντεκώ. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Δάφνη Σταυροπούλου

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη, Χρήστος Λούλης, Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Δεγαΐτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Σύρμω Κεκέ, Παναγιώτης Κατσώλης, Ολγα Ιωσηφίδου.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι 18 ευρώ για ενήλικες, 15 ευρώ φοιτητικό, πολυτέκνων και μαθητικό (από 13 έως 17 ετών), 12 ευρώ παιδικό (από 6 έως 12 ετών) και ανέργων (με την προσκόμιση στον έλεγχο κάρτα ανεργίας). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο «Δίαυλο», Τοπάλη 14, Βόλος, τηλέφωνο 24210-25363, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 18:00-20:30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου